Pratik Bilgiler NEVŞEHİR HARİTASI: Nevşehir ilçeleri nelerdir? Nevşehir hangi bölgede yer alır?

NEVŞEHİR HARİTASI: Nevşehir ilçeleri nelerdir? Nevşehir hangi bölgede yer alır?

Paylaş
NEVŞEHİR HARİTASI: Nevşehir ilçeleri nelerdir? Nevşehir hangi bölgede yer alır?

Turizm açısından Özellikle sadece Türkiye'nin değil Nevşehir dünyanın en önemli şehirlerinden biridir. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Nevşehir, aynı zamanda bölgenin merkezi konumları içerisinde yer alır. Nevşehir Haritası: Nevşehir ilçeleri nelerdir? Nevşehir hangi bölgede yer alır? Nevşehir hakkında merak edilen tüm detaylar.

Ürgüp Göreme ikilisi üzerinden önemli bir yer taşıyan Nevşehir, doğal alanları ile her sene yoğun turist çeker. Hem yerli hem de yabancı turisti bölgesine çeken şehir, aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Toplamda 7 ilçesi bulunan şehir aynı zamanda bir de merkezi üzerinden öne çıkar.

Haberin Devamı

NEVŞEHİR HARİTASI: NEVŞEHİR İLÇELERİ NELERDİR?

Bir tane merkezi olması ile beraber aynı zamanda toplamda 7 ilçesi ile birlikte Nevşehir haritası şekillenir. Turizm noktasında çok önemli bir şehir olan Nevşehir bu kapsamda pek çok ilçesi üzerinden öne çıkar.

- Nevşehir Merkez ilçe

- Acıgöl

- Avanos

- Derinkuyu

- Gülşehir

- Hacı Bektaş

- Ürgüp

Farklı yüzölçümü ve nüfuslarına göre değişkenlik gösteren bu ilçeler, kendine özgü özellikleri üzerinden ön plana çıkar.

NEVŞEHİR HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Nevşehir Türkiye'nin pek çok açıdan en önemli şehirlerinden biridir. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan şehir özellikle Ürgüp Göreme kapsamında turizm noktasında dünya çapında bilinir. İlçeleri Nevşehir merkezinde toplanmış olarak İç Anadolu Bölgesi'nde ayrıca önemli bir geçiş noktasıdır. Çevresinde Yozgat, Kayseri, Niğde ve Aksaray ile beraber Kırşehir yer alır.

Haberin Devamı

Etrafını bu şehirlerin sardığı Nevşehir böylece merkeze bir konum olarak da öne çıkar. Bununla beraber İç Anadolu Bölgesi'nin sert iklimine de sahip olan şehir, birçok farklı meyve ve sebze üretimi noktasında ön plana çıkmaktadır. Tabii bulunduğu bölge itibariyle özellikle turizm noktasında ülkenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

NEVŞEHİR EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Nevşehir Öncelikle ekonomik faaliyet açısından turizm noktasında ön plana çıkar. Çünkü Ürgüp Göreme’de bulunan Peri Bacaları başta olmak üzere pek çok doğal alanı ile önemli bir yere sahiptir. Tabii diğer yandan tarih ve kültürel dokusu üzerinden de her sene yerli ve yabancı yoğun turist akınına uğrar. Gıda ve içecek sektörü üzerinden il merkezi önemli bir gelir faaliyeti oluşturur.

Aynı zamanda inşaat ve tekstil ile metal sanayi sektöründe her geçen zaman gelişim göstermeye devam ediyor. Özellikle patates üretimine bağlı olarak cips üretimi noktasında büyük bir etki oluşturmaktadır. Pek çok açıdan Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir.