Pratik Bilgiler Nifak nedir? Nifak ne demek Tdk? Nifak sözlük anlamı...

Nifak nedir? Nifak ne demek Tdk? Nifak sözlük anlamı...

Paylaş
Nifak nedir? Nifak ne demek Tdk? Nifak sözlük anlamı...

Nifak kelimesi Türkçede yer alan ve geçimsizlik ya da anlaşmazlık şeklinde anlamı bulunan bir sözcüktür. Özellikle ‘’nifak tohumu’’ şeklinde kelime kalıbı üzerinden günlük yaşamda çok fazla kullanılır. Nifak nedir? Nifak ne demek TDK? Nifak sözlük anlamı hakkında merak edilen tüm dtaylar.

Kökeni Arapça olan nifak kelimesi aynı zamanda Türkçede bulunan önemli sözcükler içerisinde yer alır. Çünkü taşıdığı anlamı eşliğinde günlük hayatın önemli kelimeleri arasında bulunmaktadır. Genel olarak ara bozuculuk, anlaşmazlık ya da geçimsizlik gibi anlamlara sahip olarak değerlendirilir. Hem herhangi bir olay karşısında hem de insanlar üzerinden ele alınarak ifade edilir.

Haberin Devamı

 

NİFAK NEDİR?

Farklı sözcükler üzerinden ele alınarak nifak kelimesi Türkçede karşılık bulmaktadır.

- Geçimsizlik

 - Anlaşmazlık

 - Ara bozuculuk

İnsanlar arasındaki geçimsizlik anlaşmazlık ile beraber olaylar karşısında meydana gelebilen bazı anlaşmazlıkları ifade edebilir. Aynı zamanda yine insanlar veya olaylar arasına giren birtakım sorunlar ile beraber ara bozuculuk biçiminde değerlendirilmektedir. Öne çıkan bu anlamları kapsamında kullanılan önemli sözcüklerden biri olduğunu ifade etmek mümkün.

 

NİFAK NE DEMEK TDK?

Türkçede birçok değişik kelime itibariyle Türk Dil Kurumu eşliğinde nifak kelimesi ifade edilmektedir. Genelde ara bozuculuk ya da geçimsizlik ve anlaşmazlık gibi kelimeler üzerinden ele alınır. Aynı zamanda bu kelimeler eşliğinde eş anlamlı sözcükler olarak da ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Yaşanabilecek bir olayın karşısında meydana gelen ara bozuculuk ya da insanlar arasındaki geçimsizlik durumu şeklinde ifade edilebilir. Genelde ‘’nifak tohumu sokmak’’ gibi yani ara bozuculuk yapmak şeklinde değerlendirilir.

 

NİFAK SÖZLÜK ANLAMI

Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan nifak kelimesi birçok farklı sözcük karşılığında ifade edilmektedir. Bu bağlamda genelde Türkçede geçimsizlik ya da anlaşmazlık ile ara bozuculuk kelimeleri üzerinden ön plana çıkar.

  •  Nifak unsurları bu durumu daha da kötüye götürecek.
  •  Onlar aramıza nifak tohumu sokmaya çalışıyorlar.
  •  Yakında aralarına nifak girecek çünkü çok fazla kavga ediyorlar.
  • Bu şekilde nifak kelimesini aynı anlamı üzerinden başka cümleler eşliğinde de kullanmak mümkün. Günümüzde hala geçerli olan ve önemli sözcükler içerisinde yer alan bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkündür.