Pratik Bilgiler Np ne demek, Türkçesi nedir? Oyunlarda ve sosyal medyada Np hangi anlamda kullanılır?

Np ne demek, Türkçesi nedir? Oyunlarda ve sosyal medyada Np hangi anlamda kullanılır?

Paylaş
Np ne demek, Türkçesi nedir? Oyunlarda ve sosyal medyada Np hangi anlamda kullanılır?

Np kelimesi gün içerisinde hem oyun oynarken hem de sosyal medyada dolaşırken en fazla karşılaşılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Np kelimesi aslında yabancı iki kelimenin kısaltması olarak kullanılmaktadır. İşte, NP hakkında merak edilen tüm detaylar.

 Np kelimesinin aslında İngilizce iki kelimenin baş harfleri alınarak oluşturulduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Np kelimesi ile asıl ifade edilmek istenin no problem ifadesinin kısaltması olarak ifade edilebilir. Kelimenin sahip olduğu Türkçe anlamın ise problem yok anlamına geldiğini söylemek mümkün olmaktadır. Konuşma sırasında ise sorun yok anlamına gelecek şekilde kullanılmakta olan bir kelime olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı

 

NP NE DEMEK, TÜRKÇESİ NEDİR?

Np kelimesi özellikle son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla kullanılmakta olan bir ifade olma özelliğine sahiptir. Sorun yok demek için sosyal medya dilinde sıklıkla kullanılmakta olan bir ifade olarak ifade edilebilir. Np ifadesi bu durumda bir kısaltma olarak kullanılmaktadır. Birçok kişi tarafından kullanılan np ifadesinin açılımı no problem olarak bilinmektedir. Kelimenin Türkçesi ise problem yok anlamına gelmektedir.

NP ifadesi bir kişiye sorun yok demek için kullanılmaktadır. Sorun yok ifadesinin yerine kısaltma olarak NP kavramının kullanıldığını bilinmektedir. Aslında no problem ifadesinin kısaltması olarak bilinen NP aynı zamanda sosyal medya dilinde karşı tarafa sorun yok demek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda kelimenin anlamının bilinmesi durumunda daha fazla kişi tarafından kullanılacağını da söylemek mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 

OYUNLARDA VE SOSYAL MEDYADA NP HANGİ ANLAMDA KULLANILIR?

Oyunlarda ve sosyal medyada oldukça fazla kullanılmakta olan NP ifadesinin bir kısaltma olarak kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Özellikle sosyal medya dilinde sıklıkla kullanıldığı bilinen NP, sorun yok, problem değil anlamlarına gelecek şekilde kullanılmakta olan bir kısaltma olma özelliğine sahiptir. 

Online oyunlarda ve mesajlaşmalarda da Np kısaltmasının oldukça fazla kullanıldığı bilinmektedir. Sorun yok demek için kullanılmakta olan NP ifadesinin aslında yabancı iki kelimenin baş harfleri olduğu söylenebilir. Bu durumda İngilizce iki kelimenin baş harflerinin kısaltılması şeklinde kullanıldığını söylemekte mümkün olmaktadır. Kelimenin no ve problem kelimelerinin baş harfleri alınarak oluşturulan bir ifade olduğunun söylenmesi de mümkündür.