Pratik Bilgiler O harfi ile başlayan hayvan isimleri - O ile başlayan hayvan adları nelerdir?

O harfi ile başlayan hayvan isimleri - O ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Paylaş
O harfi ile başlayan hayvan isimleri - O ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Karada, denizde, havada, memeli, kanatlı, tüylü veya tüysüz birçok hayvan çeşidi vardır. Bu hayvanlardan en çok merak edilenlerden arasında O harfi ile başlayan hayvanlar yer alıyor. Peki, O ile başlayan hayvan adları nelerdir? İşte, O harfi ile başlayan hayvan isimleri...

Bazı oyunlarda kullanmak için veya sadece meraktan birçok kişi O harfi ile başlayan hayvan isimlerini merak ediyor. Peki, O ile başlayan hayvan adları nelerdir? İşte, O harfi ile başlayan hayvan isimleri...

Haberin Devamı

O HARFİ İLE BAŞLAYAN HAYVAN İSİMLERİ

OKLU KİRPİ

Diğer kirpi türlerine kıyasla daha iri oklara sahiptirler. Sırtlarında ok benzeri dikenler olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı isimleri oklu kirpi olarak dikkat çekmektedir.

ORKİNOS

En büyük balık türlerinden birisi olan orkinos 1 tona kadar ağırlığa ulaşabilmektedir. Bu yüzden ton balığı olarak bilinir. Çok büyük bir balık türü olsa da oldukça hızlı hareket ettiği görülmektedir. Avlanma yetenekleri ise fazlasıyla gelişmiştir.

ORANGUTAN

Herkesin ismini duymuş olduğu orangutan oldukça iri bir yapıya sahiptir. Primates takımının Hominidae familyasına aittir. Orangutan ismimin kökeni ise Malezya ve Endonezya dillerine dayanmaktadır. Anlamı ise 'orman adamı' olarak bilinmektedir.

ORNİTORENK

Haberin Devamı

Bu hayvan dünya genelinde oldukça az bir sayıya sahiptir. Çünkü ornitorenkler belli başlı bölgelerde hayatlarını sürdürmektedirler. Memeli bir hayvan olarak bilinse de yavrularını yumurta içerisinde doğururlar. Hem karada hem de denizde yaşayan dikkat çekici bir hayvan türüdür.

OVA TİLKİSİ

Kuzey Amerika'nın kurak bölgelerinde yaygın olarak yaşarlar. Köpek güller familyasına özgü bir türdür. Kızıl tilkiye göre küçüktür ancak kulakları daha büyüktür. Genellikle fare ve tavşan ile beslendikleri görülmektedir.