Pratik Bilgiler O ile ülke isimleri: O harfi ile başlayan ülkeler hangileridir?

O ile ülke isimleri: O harfi ile başlayan ülkeler hangileridir?

Paylaş
O ile ülke isimleri: O harfi ile başlayan ülkeler hangileridir?

O harfi ile başlayan ülkelerin hangi ülkeler olduğu merak edilen bir konudur. Genellikle O ile şehir ve ülke akla gelmediğinden birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. O ile başlayan ülke bir tanedir ve o da Orta Afrika Cumhuriyeti olarak tespit edilmiştir. O ile hangi ülkeler vardır ve şehirler nelerdir? İşte, tüm detaylar…

O ile başlayan çok ülke olmadığı için birçok kişi merak etmektedir. O ile başlayan ülkenin ismi Orta Afrika Cumhuriyeti olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

O İLE ÜLKE İSİMLERİ

O ile ülke isimleri arasında yalnızca Orta Afrika Cumhuriyeti vardır. Afrika kıtasında olan Orta Afrika Cumhuriyeti 1960 senesinde kurulmuş bir ülkedir. Resmi olmayan rakamlara göre ülkede 4 milyon kişi yaşamaktadır. Ülkenin denize kıyısı yoktur ve Güney Sudan, Sudan, Kongo, Çad ve Kamerun ile de sınır komşusudur. Orta Afrika Cumhuriyetinin başkenti ise Bangui olarak karşımıza çıkar.

O HARFİ İLE BAŞLAYAN ÜLKELER HANGİLERİDİR?

Özellikle de isim şehir oyununda baş harfi O olan ülke ismi kişileri zorlayan bir konu olarak karşımıza çıkar. O ile başlayan ülke bir tane olduğu için genellikle bu kimsenin aklına gelmez ve internetten araştırırlar. O harfi ile başlayan ülkenin ismi Orta Afrika Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Orta Afrika Cumhuriyeti dışında baş harfi O olan herhangi bir ülke yoktur.

Haberin Devamı

Orta Afrika Cumhuriyeti Afrika sınırları içinde yer alan bir ülkedir ve ayrı bir cumhuriyet olduğundan Afrika ülkesinden farklı bir ülke olarak kabul edilir. O ile başlayan tek ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti 1960 yılında kurulmuştur ve ülkenin başkenti Bangui olarak tespit edilmiştir. Denize herhangi bir kıyısı olmayan ülkenin turistik yerleri ise Sangha ulusal park, Bangui notre damne katedrali ve Gounda St. Floris milli parkı olarak bilinir.