Pratik Bilgiler Obsidyen nedir, nerelerde bulunur? Obsidyen taşı nelere iyi gelir?

Obsidyen nedir, nerelerde bulunur? Obsidyen taşı nelere iyi gelir?

Paylaş
Obsidyen nedir, nerelerde bulunur? Obsidyen taşı nelere iyi gelir?

Obsidyen taşı son derece önemli bir taş türü olarak karşımıza çıkar. Diğer ismi volkan camı olarak bilinir. Ayrıca bu taşın diğer taşlara göre farklı bir yapısı vardır. Çünkü kenarları keskindir. Özellikle son yıllarda bu taşa olan ilginin attığını söyleyebiliriz. Obsidyen nedir, nerelerde bulunur? Obsidyen taşı nelere iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Obsidyen taşı eski yıllarda savaş aletlerinde kullanılmıştır. Son derece keskin yapısından dolayı okların ucunda bu taştan yararlanılmış. Zaman geçtikçe bu taşın süs eşyası olarak tercih edildiği de bilinir. Tabi değerli olan yapısı günümüzde giderek daha da iyi anlaşılmaya başlamıştır. Özellikle doktorların kullanmış oldukları neşterin ucunda bu taştan fayda elde edilir.

Haberin Devamı

 Obsidyen nedir, nerelerde bulunur?

Obsidyen, volkan camı olarak da bilinen volkanik kökenli bir kayaçtır. Yanardağ lavları hızlı bir şekilde soğuduktan sonra obsidyen oluşumu gerçekleşir. Kenarları oldukça ince ve keskin bir yapıdadır. Obsidyen taşının stresi aldığı da düşünülür. Aynı zamanda nazara karşı koruma sağladığına inanılır.

Obsidyen taşının genelde kar taneli olanı yaygındır. Obsidyene en çok Nemrut Dağı – Tatvan civarında rastlanılır. Ayrıca Hasan Dağı, Ağrı Dağı, Kars ve Iğdır civarlarında obsidyen taşı oldukça yaygındır. Avrupa'da ise Yunanistan, İtalya, Slovakya ve Ermenistan obsidyen taşı bulunan ülkelerdir.

 Aztek Uygarlığı, obsidyen taşı için 'gecenin ve karanlığın Tanrısı' şeklinde bir söylemde bulunmuşlardır. Siyah, gri, kırmızı, yeşil ve dua farklı şekillerde obsidyen taşına denk gelme ihtimali vardır.

Haberin Devamı

 Obsidyen taşı nelere iyi gelir?

Obsidyen taşının uğurlu olduğuna inanılır. Zaten bundan dolayı sahip olduğu popülerlik artmıştır. Son derece yaygın şekilde sevilen bu taş özellikle Akrep ve koca burçları için değerlidir. Bunun yanında insan vücudu için faydaları vardır. Kalp ve kuyruk sokumunda önemli olduğu bilinir. Ayrıca insan vücudunda yer alan çakralar için etkilidir.

Pozitif enerji yükleyen obsidyen taşı aynı zamanda güven duygusunu yükseltir. Önemli kararlar alırken mantıklı düşünmeye yarar. Bununla birlikte alkol kullanan kişilerde olumsuz etkileri azaltır. Çünkü karaciğeri temizlediği bilinir. Kas ve eklem ağrılarına ise oldukça iyi geldiğini söyleyebiliriz.

Obsidyen taşının özelliklerini ise şöyle sıralayabiliriz;

  •  Soğumuş olan lavlardan meydana geldiği görülür,
  •  Yüzeyi son derece sert bir yapıdadır,
  •  Kristalleşen yapısı bulunur.
  •   Dış görünüm olarak parlaktır,
  •  ​​​​​​Volkan camı ve ayna taşı gibi adları olduğu da bilinir,
  •  Ruha şifa verir.
  •  Vücutta ağrıyan bir yer olduğu zaman üzerine obsidyen taşı koyulur. Örneğin diz ağrısı yaşayan birisi o bölgeye bu taşı koyarak bekler. Genelde 20 dakika beklemek yeterli görülür.