Pratik Bilgiler Olgun zıt anlamlısı nedir? Olgun kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Olgun zıt anlamlısı nedir? Olgun kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Olgun zıt anlamlısı nedir? Olgun kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Gerçek ve mecazi anlamı doğrultusunda meyveler ve insanlar için olgun kelimesi kullanılır. Meyveler açısından yenebilecek hale gelmiş şeklinde ifade edilir. Ayrıca insanlar açısından ise hoşgörülü ve anlayışlı, kibar şeklinde yorumlanır. Onların tersi olarak ise çiğ ya da ham gibi zıt anlamlar kullanılabilir. Olgun zıt anlamlısı nedir? Olgun kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Meyveler için genelde yenebilecek duruma gelmiş olan şeklinde olgun kelimesi kullanılır. Yani tüketime hazır olan meyvelerdir. Ayrıca kendini geliştirmiş, saygılı, hoşgörülü ve anlayışlı kişiler için olgun insanlar olarak değerlendirilir. Bu kelimenin zıttını gerçekleştiren durumlar ise ham ya da çiğ gibi sözcükler üzerinden ifade edilir.

Haberin Devamı

OLGUN ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Olgun kelimesinin zıt anlamları birden fazla alternatif eşliğinde kullanım olanağı vermektedir. Farklı amaçları altında kullanım imkânı verse dahi, olgun kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı sözcüklerdir.

  • Çiğ
  • Ham
  • Hoppa

Görüldüğü gibi farklı alternatifler doğrultusunda olgun kelimesi için değişik sözcükler ele alınabilir. Tabii bunlar meyveler ve insanlar olarak iki farklı seçenek doğrultusunda kullanılır.

OLGUN KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Olgun kelimesine karşılık gelecek olan zıt anlamlı sözcükler ham, çiğ ve hoppa kelimeleridir. Hem sebze meyve hem de insanlar açısından ele almak suretiyle cümle içerisinde ya da tek başına kullanılabilir.

  • ‘’O meyve çiğ olduğu için henüz yiyemezsin.’’
  • ‘’Ham insanlar yerine her zaman ne yaptığını ve nerede duracağını bilen olgun insanlar ile konuşmalısın.’’
  • ‘’O çok hoppa biri, onun gibi gibilerini hiç sevmem.’’

Farklı seçenekler ve alanlar doğrultusunda olgun kelimesinin karşılık gelen bu sözcükleri değerlendirmek mümkün. Özellikle insanlar ile birlikte meyveler konusunda kullanılan zıt anlamlı kelimeler olduklarını ifade etmek gerekir. Cümle içerisinde olmasının yanı sıra tek başına da aynı anlamı ile kullanılabilirler.

Haberin Devamı