Pratik Bilgiler Pick me ne demek, Türkçesi nedir? Sosyal medyada pick me kime denir?

Pick me ne demek, Türkçesi nedir? Sosyal medyada pick me kime denir?

Paylaş
Pick me ne demek, Türkçesi nedir? Sosyal medyada pick me kime denir?

İnternetin çağımızda oldukça yaygın hale gelmesiyle sosyal medya platformlarının kullanımları artmıştır. Bu da ister istemez başka ülkelerle ve kültürlerle daha kolay kaynaşmayı sağlamıştır. Bunun birçok etkisi de toplumumuza yansımıştır. Alışkanlıklar değişmiş, yabancı kelimelerin kullanımları artmıştır. Diğer ülkelerde yaygın olarak kullanılan yabancı kelime ve kelime grupları dilimize yerleşmiştir. Bunlardan biri de pick me olarak kullanılan kalıptır. İşte, tüm detaylar.

Pick me İngilizce kökenli bir kelime grubudur. Anlam olarak ikinci kelime olan me'den de anlaşılabileceği gibi ben kişi zamiri ile ilgilidir. Pick ise seçmek, tercih etmek anlamına gelir. İki kelime ise grup olarak "ben seç, beni tercih et" anlamlarında kullanılır.

Haberin Devamı

PİCK ME NE DEMEK, TÜRKÇESİ NEDİR?

Pick me ilk anlam olarak beni seç anlamına gelmektedir. Ülkemizde de oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Pick me diyerek kendinizin seçilmesini, onay almanızı ya da tercih edilmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

Oldukça fazla kullanılan pick me kelime grubu pick me girl ya da pick me boy olarak da kalıp halinde kullanılabilir. Bu kelimenin kullanımı aslında yaygın olarak sosyal medya dilinde tercih edilir. Ülkemize de sosyal medyada kullanıldığı haliyle gelerek popüler olmuştur.

SOSYAL MEDYADA PİCK ME KİME DENİR?

Sosyal medya dili ile kullanılan günlük hayat dili arasında bazen farklılıklar olabilmektedir. Pick me kelime grubu da sosyal medyada yaygın kullanılan kelimelerden biridir. Pick me girl ya da pick me boy gibi şekillerde de tercih edilebilir. Anlamı ise karşı cinsin onayını alabilmek için kendi hemcinsini eleştiren ya da aşağılayan kadın ya da erkek anlamına gelir.

Erkeklerin onayını alabilmek için hem cinsinin giyimini eleştiren ve küçümseyen bir kadının davranışı bu duruma örnektir. Bu davranışı gösteren kişiler için pick me girl ya da pick me boy şeklinde ifadeler kullanılır. Sosyal medyada sıklıkla kullanılan bu kelime grubu ise yaygın larak twitter, instagram, tiktok, facebook, reddit gibi hem ülkemizde hem de dünyada en popüler olan platformlarda karşımıza çıkar. Özellikle gençler arasında oldukça sık kullanılan bu kelime grubu, yabancılar arasında da oldukça yaygın kullanıldığı görülür.

Haberin Devamı