Pratik Bilgiler Pirinç maskesi nasıl yapılır? Evde pirinç maskesi yapma yöntemleri nelerdir?

Pirinç maskesi nasıl yapılır? Evde pirinç maskesi yapma yöntemleri nelerdir?

Paylaş
Pirinç maskesi nasıl yapılır? Evde pirinç maskesi yapma yöntemleri nelerdir?

Maskeler, cildin güzelleşmesini sağlayan bakım aşamasıdır. Pirinç maskesi de çok eski zamanlardan beri kullanılan kadınların nadir güzellik sırlarından biridir. Pirinç maskesinin cilt tipi ve sorununa göre uygulanabileceği farklı şekilleri de vardır. Sizler için pirinç maskesi nasıl yapılır ve yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pirinç maskesi, özellikle gözenekli ciltler için mucize niteliğindedir. Çünkü pirinç maskesi gözeneklerin temizlenmesini ve zamanla küçülerek kaybolmasını sağlamaktadır. Ayrıca cildi sıkılaştırıcı etkisi olduğu için kırışıklıkların azalmasında da önemli bir etkiye sahiptir. Pirinç maskesi onlarca farklı şekilde yapılabilir. Genelde yüz maskesi olarak tercih edilse de vücutta farklı bölgelere de uygulanabilir.

PİRİNÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Pirinç maskesi, cilt için oldukça faydalı olan ve birden çok etkiye sahip olan nadir maskelerden biridir. Uygulaması oldukça basit olan pirinç maskesi için onlarca farklı tarif bulunmaktadır. Maske uygulanmadan önce ilk olarak cilt tipi iyi belirlenmelidir. Cilt tipine göre maskenin içinde yer alacak malzemeler tercih edilmelidir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz ve maske içerisinde kuru ciltler için olumsuz etki gösterebilecek başka bir madde yer alıyorsa mutlaka farklı bir tarif ile denenmelidir. Sizler için en etkili üç pirinç maskesi tarifini hazırladık;

TARİF 1; HAFTADA 1 KEZ UYGULANABİLİR.

- İlk olarak pirinçler yumuşak bir kıvam alana dek haşlanır. Ardından lapa haline gelen pirinçlere bir miktar süt ve bal eklenir. Bu karışım yüze bir fırça yardımı ile iyice yedirene dek sürülür. Yaklaşık 15 dakika bekletilir ve yıkanır. Cildinizde oluşan muazzam neme ve parlaklığa inanamayacaksınız.

Tarif 2; Haftada 2 kez uygulanabilir.

- Bir miktar pirinç derin bir kaba alınır. Üstünü geçene dek su eklenir. Bu şekilde yaklaşık bir saat beklenir ve suyun renginin bulanık olması gerekir. Ardından süzülür. Elde edilen pirinç suyuna kesilmiş olan kağıt havlular batırılarak yüze yerleştirilir. Kağıtların yüzde kuruması ve cildin pirinç suyunu çekmesi beklenir. Bu sayede kısa zamanda geniş gözeneklerden kurtulabilir. Cildin yağ oranını düşürebilirsiniz.

Tarif 3; Haftada 1 kez uygulanır.

- İlk olarak orta boy bir patatesi rendeleyin. Ardından elinizle iyice sıkarak patatesin suyunun çıkmasını sağlayın. Ortaya çıkan patates suyuna azar azar pirinç unu ekleyerek lapa bir kıvam almasını sağlayın. Bu lapayı yüzünüze bol miktarda sürerek 15 dakika bekletin, ardından durulayın. Daha sıkı ve aknesiz bir cilt için uygulayabilirsiniz.

EVDE PİRİNÇ MASKESİ YAPMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Evde yapılan doğal maskeler cilde hem daha faydalı olurken hem de kimyasallardan uzaktır. Evde pirinç maskesi de yapılarak cilde uygulamak mümkündür. Evde pirinç maskesi yapmak için birbirinden farklı yöntemler vardır. İşte bunlardan bazıları;

- 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir miktar pirinç unu karıştırılır. Elde edilen bu karışım cilde sürülerek 10 dakika bekletilir, durulanır.

- Pirinçler bir kaba alınarak bir saat kadar beklenir. Ortaya çıkan pirinç suyuna az miktar tuz eklenir. Peeling görevi gören bu karışım cilde masaj ile uygulanır ve bekletilmeden durulanır.

- İlk olarak pirinçler bir miktar su ile haşlanır. Lapalaşan pirince az miktarda kakao eklenir. Bu karışım cilde masaj ile sürülür. 10 dakika bekletilir ve bol su ile yıkanır.

Haberin Devamı