Pratik Bilgiler Pis yedili nasıl oynanır? Pis yedili oyun kuralları nelerdir?

Pis yedili nasıl oynanır? Pis yedili oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Pis yedili nasıl oynanır? Pis yedili oyun kuralları nelerdir?

Pis yedili iki ya da daha fazla kişi ile 52 veya 104 kart üzerinden oynanan bir kart oyunudur. Basit kuralları olmasından dolayı kart oyunları arasından en çok tercih edilenidir. Hem aile hem de arkadaşlar arasında keyifli vakit geçirmek için pis yedili oynanabilir. Pis yedili nasıl oynanır ve oyunun kuralları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pis yedili iskambil kartları ile oynana bir kart oyunudur. En az iki kişiyle oynana pis yedilide amaç eldeki kartları herkesten önce bitirmektir.

Haberin Devamı

PİS YEDİLİ NASIL OYNANIR?

En az iki kişiyle ve iskambil kağıtları ile oynanan pis yedili 52 kart ya da 104 kart ile oynanabilir. Oyunun amacı herkesten önce eldeki kartları bitirmektedir. 52 kart ile oynanırsa oyun jokersiz değerlendirilirken 104 kart ile oynandığında ister jokerli isterse jokersiz olur. Oyuna sinek ile başlamak mecburidir.

Oyuncunun elinde sinek yoksa eline sinek gelene kadar yerden kart çekmesi gerekir. Sonra her oyuncu yerdeki karta ya da kart sayısına göre aynı kartları atmaya çalışır. Bu şekilde oyun devam ederken elinde kart olmayan kişiler pas diyerek sırasını atlatabilir. Elindeki kartları bitiren kişi oyunu kazanır.

PİS YEDİLİ OYUN KURALLARI NELERDİR?

Keyifli ve eğlenceli bir oyun olan pis yedilide bazın oyun kuralları vardır. Pis yediliyi doğru bir şekilde oynamak için kurallara hakim olmak önemlidir. Pis yedili oyun kuralları şu şekildedir:

Haberin Devamı

İlk olarak sinek atmak oyunda mecburidir.

İlk elde özel kartların olması herhangi bir özelliğini kullanmak için yeterli olmaz.

Bir oyuncunun elinde eğer tek kart kalırsa 'tek' demesi gerekir. Eğer elinde bulunan tek kart ile oyunu bitiremezse o zaman da yerden kart çekmesi gerekir.

Oyuncular istedikleri kadar kart çekme hakkına sahiplerdir.

PİS YEDİLİ OYUN TAKTİKLERİ NELERDİR?

Kurallarını bilerek pis yedili oynamak hem daha büyük zevk almanızı sağlar hem de uzun süreli devam eder ve eğlenceli olur. Pis yedili oyununun bazı taktikleri vardır ve bu taktikler ile oyunu kazanmak mümkündür. Özellikle de en erken bitecek kart olmasından dolayı pis yedili stratejik bir oyun özelliğine sahiptir.

Bunu unutmamak ve oyuna bu şekilde devam etmek önemlidir. Yere düşen kartları takip etmek ve buna göre de eldeki kartları atıp bitirmek için takip en önemli unsurdur. Sinek, vale, joker ve as gibi önemli kartları da duruma göre doğru yer ve zamanda kullanmak önemlidir. Eğer bu kartları gerektiğinde kullanabilirsiniz büyük avantaj elde etmiş olursunuz.