Pratik Bilgiler Podye nedir, ne işe yarar? Podye aracın neresidir?

Podye nedir, ne işe yarar? Podye aracın neresidir?

Paylaş
Podye nedir, ne işe yarar? Podye aracın neresidir?

Aracın önemli parçalarından birisi de podye olmaktadır. Kaporta kısmında bulunan podye kişilerin sürekli duyduğu bir terimdir. Bu nedenle özellikle yeni sürücüler tarafından merak edilmektedir. Podye nedir, ne işe yarar? Podye aracın neresidir? İşte araçlarda yer alan podye hakkında tüm ayrıntıları derledik.

Araçta bulunan podye önemli parçalardan birisidir. Podya ismi ile bilinen bu parça kaportanın bir bölümü olmaktadır. Araçlar ile ilgisi olmayan kişiler bu parçanın ne işe yaradığını bilememektedir.

Haberin Devamı

PODYE NEDİR?

Podye isimli bu parça sanayilerde genellikle podya olarak bilinir. Ayrıca dışında şase ucu, kılıç sacı, tüfek sacı isimleri ile de bilinmektedir. Bir şasi parçası olan podye araca yandan, önden ve alt bölümden gelen darbeleri korumak ile görevlidir. Araçlar kaza yaptıklarında öncelikle podyenin zarar görüp görülmediği bu sebeple kontrol edilmektedir. Podye otomobillerin yoldaki duruşu işe sapmalarını etkilemektedir. Podye zarar gördüğü zaman araca balans ayarı yapılsa bile çekme gibi olumsuzluklar görülebilir.

PODYE NE İŞE YARAR?

Podye aracın iskeletinin bir bölümüdür. Bu sebeple şasinin önemli bir parçasıdır. Podye yol tutuşunu etkileyen bir bölümdür. Araçlarda kaza olması durumunda darbenin önlenmesinde podyenin görevi oldukça büyüktür.

Haberin Devamı

Şasi araç iskelet yapısında başlangıç yeri olarak bilinmektedir. Podye ise bu kısma bağlı bir parça olmakla beraber oldukça önemli bir parçadır. Podye aracın yol tutuşunu etkilemektedir. Bununla beraber herhangi bir kaza olması durumunda darbe alınmış ise bu darbenin şavuşturulmasını da sağlamaktadır.

PODYE ARACIN NERESİNDEDİR?

Podye çok dayanıklı bir parçadır. Ancak metalin akma noktasında direnç göstermeyen bir parçadır. Bu sebeple darbe sırasında deforme olması söz konusu olabilmektedir. Podye zarar görür ise mutlaka tamir edilmesi gerekir. Eğer tamir edilmez ise aracın tekerlek, amortisör ve fren gibi parçalarında bazı sorunlar görülebilmektedir.

Podyenin aracın hangi kısmında olduğu merak edilmektedir. Pek çok kişi tarafından da aracın neresinde olduğu bilinmemektedir. Podye aracın amortisör ile yan çamurluğa bağlı bir şekilde durmaktadır. Aracın ön lastiklerinin üst kısmında bulunan podye araçlarda ön fara kadar olan kısımda yer kaplamaktadır. Bazı araçlarda ise podyeye motor kulağının da bağlı olduğu bilinmektedir.