Pratik Bilgiler Pop Art akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Pop Art akımı eserleri nelerdir?

Pop Art akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Pop Art akımı eserleri nelerdir?

Paylaş
Pop Art akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Pop Art akımı eserleri nelerdir?

Pop Art akımı 1950 yıllarından bu yana toplumların sıklıkla etkilendiği akımlar arasında yer almaktadır. Özellikle akımın duygu ve düşünceleri bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu bakımdan Pop Art akımının barındırdığı ayrıntıyı öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Pop Art akımı nedir? Pop Art temsilcileri, eserleri konusunu merak edilen tüm detayları derledik.

Pop Art akımı 1950 yıllarından itibaren İngiltere de başlayan bir soyut sanat akımı olarak tanımlanmaktadır. 1960 yıllarda ise Amerika da bu akım oldukça popüler hale gelmiştir.

Haberin Devamı

POP ART AKIMI NEDİR?

Pop Art özellikle İngiltere de yenilikçi gençler tarafından ortaya çıkan ve somut olmayan soyut düşüncelerin dışa vurum ve ifadesine tepki göstermesi sonucu ortaya çıkan sanatsal eylem ve akımı olarak tanımlanmaktadır.

Pop Art akımının temel amacı değişen ve gelişen dünya standartları içerisinde yenilikçi düşüncelere ayak uydurmak ve bu eylemlerin sanat dalları ile topluma yaymak olarak ifade edilmektedir. Pop Art akımı temsilcilerinin her biri birbirinden farklı anlayış ile kendi sanatlarını icra etmiş ve eserlerini ortaya koymuştur. Günümüzde hala Pop Art akımının örnekleri de sıklıkla görülmektedir.

POP ART AKIMI TEMSİLCİLERİ NELERDİR?

Pop Art akımı soyut düşünceye karşı çıkan sanatçıların başında Jasper Johns gelmektedir. Yine Claes Oldenburg ve Andy Warhol ve Roy Lichtenstein Pop Art temsilcileri öncüleri arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 POP ART AKIMI ESERLERİ NELERDİR?

Pop Art akımının 1950 ve 1960 yıllarında göz önünde bulunan en güzel örneklerinden birisi çizgi romanlardır. Bu akımı İngiltere de ortaya çıkmasına rağmen aslında Amerika da gelişmesi ve yayılma süreci söz konusu olmuştur.

Pop Art Akımı Sosyo-ekonomik alanında tüketim eğilimini yaygınlaştırmak ve kitlesel araçları bu anlamda kullanma amacıyla billboard ve çizgi roman figürlerini kullanmıştır. Pop Tom Wesselmann Still life isimli eseri önemli eserler arasında yer almaktadır. Peter Blake yine Pop Art temsilcileri On The Balcony 1957 yılında sanata resim alanında katkılar sağlamaktadır.

Tüketim çılgınlığı ekonomisine katkıda bulunan Çizgi roman ve posterlerin hazırlanması ve yayımlanması konusunda İtiraflar isimli poster önemli eserler arasında yer almaktadır. 1963 yılında Roy Lichtenstein Whaam isimli çizgi roman en güzel ve önemli eserleri arasında yer almaktadır.

Amerikan dergilerinin çizgi romanda ve karikatür alanında David Hockney A Bigger Splash lüks yaşamı ifade eden eser olarak yayımlanmıştır.

Pop Art akımının renkli dünyasının en önemli temsilcileri arasında Marilyn Monroe birçok posterde kullanılmıştır. Pop Art akımının ikonik ismi haline gelmiştir.

Haberin Devamı

 

 Eğlence dünyasının Pop Art akımı ile komik dergilere ilham kaynağı olurken Hiciv ve kara komik bayrağı altında da birçok eserler meydana gelmiştir. Pop Art temsilcileri içerisinde önemli bir yere sahip Takashi Murakami anime yani somut olmayan çizgi karakterler ile tüketim dünyasını anlatan

 eserler ile tanınmaktadır.