Pratik Bilgiler Ruzgar eş anlamlısı nedir? Ruzgar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Ruzgar eş anlamlısı nedir? Ruzgar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Ruzgar eş anlamlısı nedir? Ruzgar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Havanın yer değiştirmesi ile beraber oluşan esinti rüzgar anlamı taşımaktadır. Özellikle havanın farklı noktalarında değişik basınçlar eşliğinde ortaya çıkar. Tipik bir doğa olayı olmasının yanı sıra, kelime anlamı ile yel sözcüğü üzerinden eş anlamlı olarak da kullanılır. Rüzgar eş anlamlısı nedir? Rüzgar kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Eş anlamlı olarak rüzgar kelimesi ile yel kelimesi kullanılır. Havanın değişik noktalarda yer değiştirmesi sonucunda meydana gelen esinti olarak ifade edilmektedir. Bu esinti bazı durumlarda çok hafif bazı yerlerde ise çok güçlü şekilde ortaya çıkar. Hatta bir kısım noktalarda ciddi manada zarar verebilecek güce sahiptir.

Haberin Devamı

RÜZGAR EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Rüzgar kelimesi için eş anlamlı olarak yel sözcüğünü kullanmak mümkün. Okunuşu ve yazılışı hepsinden farklı olarak aynı anlama sahip kelimelerdir. Bu bağlamda rüzgarın yer değiştirmesi neticesinde meydana gelen esinti şeklinde ifade etmek mümkündür.

Diğer yandan yine aynı anlamı ile erkek çocuklar için bir isim olarak da günümüzde yaygın şekilde kullanıyor. Her ne kadar yel kelimesi günümüzde çok fazla artık değerlendirilmese bile, eş anlamlı olarak alternatif şekilleri kullanmak mümkün.

RÜZGAR KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Rüzgar kelimesi ile beraber eş anlamlı olarak karşılıklı şekilde yel kelimesi kullanılır. Türk Dil Kurumu açısından özellikle aynı anlama sahip olarak cümle içerisinde veya tek başına kullanmak mümkün. Diğer yandan bir esinti şeklinde bilinir ve havanın yer değiştirmesi ile beraber ortaya çıkar. Hafif ve orta ile şiddetli gibi farklı basınçlar noktasında meydana gelen esintilerdir.

Haberin Devamı

RÜZGAR KELİMESİNİ KARŞILIK OLAN SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Rüzgar kelimesine karşılık olarak gelen sözcük yel kelimesidir. Aynı zamanda bu kelime doğrultusunda birçok farklı cümle ele almak ve değerlendirmek mümkün.

‘’Yel bugün çok şiddetliydi.’’

‘’Bu hafta denizde büyük bir yel olacağına dair bilgi bulunuyor.’’

‘’Yeller saçlarını çok güzel havalandırıyor.’’

Yukarıda verilen farklı cümlelerdeki yel kelimesi yerine aynı zamanda rüzgar sözcüğü eklenebilir. Yani aynı anlama eşliğinde ele alınabilir ve kullanılabilir. Bu bağlamda özellikle rüzgar kelimesinin günlük yaşamda daha fazla öne çıktığını söylemek mümkün.