Pratik Bilgiler Sade zıt anlamlısı nedir? Sade kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sade zıt anlamlısı nedir? Sade kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Sade zıt anlamlısı nedir? Sade kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Süsten ve gösterişten uzak olan durum sade olarak ifade edilir. Hem insan hem de kıyafet ile beraber birçok farklı alanda kullanılır. Bu kelimeye karşılık zıt anlamlı olarak ise gösterişli ve göz cafcaflı ya da görkemli gibi kelimeler değerlendirilmektedir. Sade zıt anlamlısı nedir? Sade kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? Sade kelimesine karşılık olarak gelen sözcükler hakkında merak edilenleri derledik.

Gösterişten uzak olan ve süslü püsü olmayan anlam sade kelimesi ne ifade eder. Aynı zamanda gösterişsiz bir durumu anlatan unsurdur. Birçok farklı alanda kullanılırken aynı zamanda bu anlama zıt olarak birden fazla sözcük yer almaktadır. Bu sözcükler içerisinde özellikle gösterişli kelimesinin çok fazla kullanıldığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

SADE ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Sade kelimesi günlük yaşamda çok fazla kullanılırken bu kelimenin zıt anlamlı sözcükleri de oldukça yaygın değerlendirilir. Bu bağlamda amacına bağlı olarak farklı yerlerde alternatifli biçimde sade kelimesinin zıt anlamlı sözcüklerini kullanmak mümkündür.

- Gösterişli
- Cafcaflı
- Görkemli

Yukarıda verilen her üç kelime de tam anlamı doğrusunda zıt anlamlı olarak sade kelimesine karşılık şekilde kullanılabilir.

SADE KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Sade kelimesi için karşıt anlamlı olarak başta gösterişli kelimesi kullanılabilir. Alternatif olarak görkemli ya da cafcaflı gibi kelimeler yine zıt anlamlı şekilde değişik amaçlar altında değerlendirilebilir.

‘’O mekâna gösterişli bir giriş yaptı.’’

‘’Her gün gösterişli kıyafetler giymek zorunda değilsin.’’

Haberin Devamı

‘’Bina oldukça görkemli görünüyor.’’

‘’O cafcaflı kelimeler kullanmayı çok sever.’’

Yukarıda verilen örnek cümleler de olduğu gibi mecazi veya gerçek anlamı doğrultusunda bu kelimeleri zıt anlamlı şekilde kullanmak mümkün. Yani sade kelimesine karşılık olarak süslü, dikkat çekici ve ilgi çeken şeklinde değerlendirilir. Her 3 kelime de zıt anlamlı olarak tam şekilde cümle içinde veya tek başına kullanılabilir.