Pratik Bilgiler Sahibe ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Sahibe kime denir?

Sahibe ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Sahibe kime denir?

Paylaş
Sahibe ne demek, Tdk sözlük anlamı nedir? Sahibe kime denir?

Eski dönemlerde kullanılan kelimeler günümüzde de araştırılmaya başlanmıştır. Özlelikle ilk kez adını duyduğumuz kelimelerin anlamları ve kökenleri merak edilmektedir. Bunlardan birisi de sahibe kelimesidir. Sahibe genel olarak kadınlar için ele alınan bir kelimedir. TDK sözlüklerinde anlamı yer almaktadır. Peki Sahibe ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Sahibe kime denir? İşte, sahibe kelimesi hakkında merak edilen detaylar.

Sahibe kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Aynı zamanda sahip sözcüğü ile eşit anlama gelmektedir. Buradaki en önemli fark sahibe kelimesinin kadınlar için kullanılmasıdır. Bu nedenle sahip kelimesi de erkekler için kullanılır.

Haberin Devamı

 

 SAHİBE NE DEMEK?

Sahibe Arapça kökenli bir kelime olmaktadır. Sahip kelimesi ile aynı manaya gelmektedir. Anlamı işse herhangi bir şey üzerinde mülkiyet hakkı olan kadın olarak açıklanmaktadır. Sahibe kelimesi bu anlam üzerinden kadınlar için söylenmektedir. Buna karşılık bu anlam üzerinden erkeklere ise sahip kelimesi kullanılmaktadır.

 

TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

 Zaman zaman evde veya sokakta eski kelimeler ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Bunlardan birisi de sahibe kelimesidir. Türk dilinin öne çıkan kelimelerinden olan sahibe kelimesinin anlamı sıklıkla araştırılmaktadır. Bu anlamda Türk Dil Kurumunda sahibe kelimesinin bir anlamı yer almaktadır. TDK'ya göre sahibe kelimesinin anlamı şu şekildedir:

Haberin Devamı

 - Herhangi bir şey üzerinde mülkiyeti olan kadın

 

SAHİBE KİME DENİR?

Sahibe günümüzde çok sık kullanılan bir kelime değildir. Sahibe ile aynı anlamı taşıyan sahip kelimesi günlük hayatta daha sık kullanılmaktadır. Bu iki kelime aynı anlama gelse de aralarında bariz bir farklılık bulunmaktadır. Sahibe terimi kadınlar için söylenirken sahip terimi erkekler için kullanılmaktadır. 

Sahibe kelimesi kadınlar için kullanılan bir sözcüktür. Türkçede yer alan bu kelime Arapça kökenlidir. Özellikle herhangi bir konu üzerinde mülkiyet hakkı olan kadınlar için sahibe kelimesi kullanılır. Genellikle taşınmaz mallar üzerinde sahibe kelimesi kullanılabilir. Bir evin mülkiyet hakkı kadında ise o kadın için sahibe kelimesini kullanmak mümkündür. 

Sadece ev olmayıp arsa veya araba ile beraber daha pek çok eşyayı bunun içerisine katmak mümkündür. Tüm bu ürünlerin, taşınmaz malların veya arabaların mülkiyet hakkında sahip kadınlar için sahibe kelimesini kullanmak mümkündür.