Pratik Bilgiler Sakin zıt anlamlısı nedir? Sakin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sakin zıt anlamlısı nedir? Sakin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Sakin zıt anlamlısı nedir? Sakin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Karşıt anlamlı sözcüklerin okul yaşamında sıkça görüldüğü bilinir. Yani bu konu temel olan konulardan birisidir. Sakin sözcüğü de bu özellikte olan bir kelimedir. Buna göre sakin sözcüğünün zıttı sinirli, kızgın ve hiddetli şeklindedir. Sizler için Sakin zıt anlamlısı nedir? Sakin kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, merak edilen detayları derledik.

Zıt veya karşıt ola sözcükleri ayırt etmek hiçte zor değildir. Burada önemli olan bir sözcüğün farklı yazılışa sahip olan zıttını bulmaktır. Bunu yaptıktan sonra sözcüğün karşıtını kolayca bulmanın mümkün olduğu bilinmektedir. Sakin sözcüğü içinde birden fazla karşıt bulabiliriz. Bunlar sinirli, kızgın ve hiddetli şeklinde olmaktadır.

Haberin Devamı

SAKİN ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Zıt anlamın basit bir şekilde bulunduğunu söylemek mümkündür. Bu basitliği elde etmek ise sözcüğün anlamını bilmekten geçer. Sakin sözcüğünün anlamına bakacak olursak eğer zıttı olarak üç kelime ortaya çıkar. Bu sözcükler şöyledir;

- Kızgın,

- Sinirli,

- Hiddetli.

SAKİN KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Sakin diye bilinen sözcüğün ilk olarak anlamını bilmek lazımdır. Bu sözcüğün anlamı durağan ve daha hareketsiz olarak davranış sergilemektir. Doğal olarak bu sözcüğün karşıtı olan sözcükler tam tersi olmalıdırlar. Bu kapsamda karşımıza kızgın, hiddetli ve sinirli sözcükleri çıkar. Bu üç farklı kelimede sakin sözcüğünün zıttı olarak yorumlanır.

Sakin sözcüğünün zıt anlamlılarıyla ilgili olan örnek cümleler;

- Arkadaşımın babası çok sakin bir insan olduğu için herkes onu seviyor.

Haberin Devamı

- Bu kadar çok sinirli olduğun için işler asla yolunda gitmiyor.

- Kendisine yalan söylediğim için bana çok kızgın olduğunu biliyorum.

- Eve döndüğünde hiddetli olduğu için suratı fazlasıyla asıktı.

Sakin sözcüğü cümlede yer aldığı zaman davranışın daha ağır ve durağan olduğu görülür. Ancak diğer sözcükler bunun tam tersidir.