Pratik Bilgiler Sarımsak kürü nasıl yapılır? Sarımsak kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Sarımsak kürü nasıl yapılır? Sarımsak kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Paylaş
Sarımsak kürü nasıl yapılır? Sarımsak kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Bu kür birçok kişi tarafından bilinen ve yapılmasının faydası ile faydalı olduğu kürler arasında bulunmaktadır. Sarımsak yaptığı faydaları ile birlikte birçok kişi tarafından bilinmektedir. Bundan dolayı hazırlanan kürün insana birden fazla yararı bulunmaktadır. Geçmişten günümüze sarımsak bir şifa olarak bilinmektedir. Genellikle birçok rahatsızlığa iyi geldiği için de devamlı olarak kullanılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Sarımsak kürünün hazırlanışı ve bekletilme süresi oldukça kolay aşamalardan geçmektedir. Evin olmazsa olmazları arasında yerini almaktadır.

Haberin Devamı

 

SARIMSAK KÜRÜ NASIL YAPILIR? 

Kişi sarımsak kürüne başlamadan önce sarımsaklarını iyi bir şekilde yıkamaktadır. Birden çok hastalığı tedavi ettiğinden dolayı kişinin bu kürü uzun vadeye kadar yayması gerekmektedir. Malzemelere bakıldığı zaman 40 diş sarımsaktan ve 2 litreden oluşabilecek saf limon suyundan oluşmaktadır. Bu malzemelerin muhakkak büyük bir kavanozun içine konulabilecek boyutta hazırlanması gerekmektedir.

Kişi kürü hazırlamak için ilk önce limonlarını sıkarak büyük kavanozuna ya da kabına boşaltmaktadır. Sonrasında ise kabukları kolay bir şekilde soyulması için dilerse sarımsakları sıcak suda bekletebilmektedir. Beklettiği sarımsakların kabukları yavaş yavaş soyularak yine aynı kavanozun içine atılmaktadır. Kişinin burada bulunan sarımsağı 25 gün boyunca bekletmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Her gün bu kavanozun muhakkak çalkalanması gerekir. Kürün 25 gün sonucunda bir kıvam aldığı görülmektedir. Kişi isterse bu kürün içerisine maydanoz ilave edebilmektedir. Herhangi bir zararı olmadığı için rahatlıkla kullanabilmektedir.

Bütün kullanmak istemeyen kişiler havan yardımı ile birlikte sarımsağı dövebilmektedir. Bu kür hazır olduktan sonra her gün bir bardak kadar içilebilmektedir. Böylece vücutta bulunabilecek olan her türlü zararlı etki yok etmektedir.

 

SARIMSAK KÜRÜ YAPILIŞI, FAYDALARI VE KULLANIMI...

Faydalarından söz etmek gerekirse kalp ve damar hastalığına son derece iyi geldiği bilinmektedir. Bunun dışında kişide bulunan damar tıkanıklığına gidererek damarlardaki iltihap süreçlerini azaltmaktadır. Beyin hücrelerini sürekli yenileme göre bir gördüğü için kişinin felç olma riskini minimum düzeye düşürmektedir.

Aynı zamanda kötü olacak kolesterolü de aşağı düşürerek hipertansiyon sürecini dengede idrar söktürücü etkisiyle birlikte aynı zamanda ödeme attırıcı bir etkisi de bulunmaktadır. Vücutta az ya da çok şeker oranını dengeleyerek pankreasın da yenilenmesini sağlamaktadır.

Vücutta bulunabilecek olan zararlı yağların kolay bir şekilde dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır. Böylece kişinin kilo verme sürecini de hızlandırmaktadır. Vücutta bulunacak olan bağışıklığı güçlendirerek vücudun direncini maksimum seviyeye kadar yükseltmektedir.

Haberin Devamı

Alerjik reaksiyonların oluşmaması adına tedavilerde de rol oynamaktadır. Onların yanında kireçlenme gibi problemleri ortadan kaldırarak ağrıları azaltmaktadır. Mide bölgesinde oluşabilecek yaralar, ağrılar ve acılar çabuk bir şekilde iyileşmektedir.

Kişi bu kürü 25 gün yaptıktan sonra muhakkak 10 gün ara vermesi gerekmektedir. Sonrasında ise tekrar yeniden aynı kürü yapabilmektedir. Sağlığa binlerce faydası olan bu kür insana zarar vermeden vücudu onarmaya çalışmaktadır. Böylece hiçbir problem ortaya çıkmadan olumsuz etkiler vücuttan uzaklaşmaktadır.