Pratik Bilgiler Savaş eş anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Savaş eş anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Savaş eş anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Birden fazla kelime ile birlikte savaş kelimesi eş anlamlı olarak değerlendirilir. Özellikle devletler arasında siyasi, ekonomik ya da askeri açıdan gerçekleşen çatışma olarak bilinmektedir. Bu bağlamda harp, muharebe ve cenk gibi kelimeler kullanır. Savaş eş anlamlısı nedir? Savaş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir sizler için derledik.

Genel olarak ekonomik ve siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle ülkelerin gerçekleştirdiği silahlı çatışma savaş olarak ifade edilir. Aynı zamanda toprak kavgası olarak da geçmişten günümüze birçok farklı savaş yapılmıştır. Savaş kelimesi bu anlamı ile birden fazla sözcük üzerinden yine eş anlamlı şekilde değerlendirilir.

Haberin Devamı

SAVAŞ EŞ ANLAMLISI NEDİR?

İstenmeyen ancak tarihin farklı zamanlarında gerçekleşmiş olan savaş, ayrıca anlamı üzerinden farklı eş anlamlı sözcüklere sahiptir. Özellikle siyasi ve ekonomik noktada yaşanan çatışma ile birlikte silahlı mücadele savaş anlamına gelir. Bu anlamı doğrultusunda farklı sözcükleri kullanarak eş anlamlı şekilde değerlendirmek mümkün.

- Cenk

- Harp

- Muharebe

Özellikle verilen bu eş anlamlı kelimelerin genelde eski zamanlarda daha çok kullanılmış sözcükler olduğunu ifade etmek mümkün. Günümüzde ise daha çok savaş kelimesi aynı anlamı doğrultusunda yaygın kullanılır.

SAVAŞ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Savaş kelimesinin eş anlamlı olarak kullanabilecek birden fazla örnek sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükler aynı anlama sahip olarak yazılış ve okunuş bakımından farklılık gösterir. Özellikle cenk ve harp ile beraber muharebe sözcükleri bu konuda ön plana çıkmaktadır. Ülkeler arası farklı sebeplerden dolayı yaşanan silahlı çatışma olarak bilinen savaş, tarihin farklı zamanlarında meydana gelmiş kötü olaylardır.

Haberin Devamı

SAVAŞ KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜKLER İLE CÜMLELER

Savaş kelimesinin anlamını kullanarak eş anlamlı sözcükler doğrultusunda farklı cümleler kurmak mümkün.

’Atalarımız farklı imparatorluklar dahilinde yüzyıllarca cenk etmiştir.’’

‘’Kurtuluş Savaşı'nda pek çok farklı cephe de oldukça fazla harp yaşanmıştır.’’

‘’Ülkenin değişik bölgelerinde büyük babam farklı muharebelere katılmış.’’

Yukarıda olduğu gibi farklı cümleler ile beraber savaş sözüne karşılık gelen eş anlamlı kelimeler kullanılabilir. Aynı anlamı doğrultusunda amaca uygun olarak değişik biçimlerde kullanmak mümkündür. Yine bu kelimeler tek başına da savaş sözcüğüne karşılık değerlendirilebilir.