Pratik Bilgiler SİVAS HARİTASI: Sivas ilçeleri nelerdir? Sivas hangi bölgede yer alır?

SİVAS HARİTASI: Sivas ilçeleri nelerdir? Sivas hangi bölgede yer alır?

Paylaş
SİVAS HARİTASI: Sivas ilçeleri nelerdir? Sivas hangi bölgede yer alır?

İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Sivas Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Aynı zamanda ticari açıdan önemli bir Geçit noktası olarak öne çıkar. Sivas Haritası: Sivas ilçeleri nelerdir? Sivas hangi bölgede yer alır? Sivas şehri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Türkiye'nin pek çok açıdan en önemli şehirlerinden biri olarak Sivas öne çıkmaktadır. İç Anadolu Bölgesi'nin Merkez kısmında yer aldığını söylemek mümkün. Aynı zamanda toplamda 17 ilçesi ile beraber en fazla ilçesi bulunan şehirlerden biridir.

Haberin Devamı

SİVAS HARİTASI: SİVAS İLÇELERİ NELERDİR?

Sivas harita üzerinden bakıldığı zaman toplamda 17 ilçe ile birlikte ön plana çıkar. Bunlardan biri Sivas merkez olmak üzere çevresinde toplanan 16 tane ilçesi yer almaktadır. Yani bu da toplamda 17 tane ilçesi olduğunu gösterir.

- Sivas İl Merkezi

- Akıncılar

- Altınyayla

- Divriği

- Doğanşar

- Gemerek

- Gülova

- Gürün

- Hafik

- İmranlı

- Kangal

- Koyulhisar

- Suşehri

- Şarkışla

- Ulaş

- Yıldızeli

- Zara

Bu şekilde yukarıda verilen farklı isimleriyle berber toplamda 17 tane ilçe üzerinden Sivas şehri oluşmaktadır. Her bir ilçesi ticari ya da tarımı ile ekonomik noktada önemli bir potansiyel teşkil eder. Diğer yandan yeraltı madenlerin noktasında da Divriği gibi pek çok önemli ilçeye sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

SİVAS HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Sivas Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Hem tarım ve hayvancılık hem de ticari noktada gelişim gösteren bir şehirdir. Diğer yandan ülkede Sivasspor'un Avrupa'daki başarıları üzerinden de bilinen bir şehir olduğunu söylemek mümkün. Bununla beraber İç Anadolu Bölgesi'nde yer aldığını söylemek gerekir.

Eski dönemde ticari yollar konusunda Merkez olduğu için Selçuklu döneminde önemli bir şehirdi. Hatta Ticaret noktasında Merkezi bir şehir olarak uzun yıllar kullanıldığını söylemek mümkün. Çevresinde Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Erzincan ve Gümüşhane gibi pek çok komşu şehir bulunmaktadır. O yüzden bu yönüyle önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir.

SİVAS ŞEHRİ GELİR FAALİYETLERİ NELERDİR?

Sivas şehrinin gelir faaliyetleri önemli oranda tarıma dayalıdır. Şu an için aktif nüfusun %70 kadarı tarım üzerinden gelir sağlar. Tarım konusunda ise daha çok tarla tarımı olarak ele alındığını söylemek mümkün. Tarımın ardından ise hayvancılığın ön plana çıktığını ifade etmek gerekir.

Özellikle madencilik ve taş ocağı üzerinden Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu da eklemek mümkün. Pek çok yeraltı madeninin çıkarılması ile birlikte ülke çapında farklı amaçlarda kullanılır.