Pratik Bilgiler Sivrisinek kovucu doğal yöntemler

Sivrisinek kovucu doğal yöntemler

Paylaş
Sivrisinek kovucu doğal yöntemler

Yaz aylarında varlıkları dolu dolu hissettiren sivrisinekler kabusunuz olmasın. Doğal yöntemlerle sivrisinek kovucu yapmak oldukça basit.

Sivrisineklerden kurtulmak için denemediğiniz yöntem kalmadıysa ve bir türlü bir çözüm yolu bulamadıysanız, vereceğimiz bu pratik yöntemler ilginizi çekecek. Sivrisineklerin uzak durması için bu doğal yöntemleri kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

LAVANTA YAĞI

Sivrisinekler lavanta yağından pek hoşlanmaz. Evin içine lavanta yağı sıkarak sinekleri evden uzak tutabilirsiniz. Bir sprey şişesinde yarım 20 damla saf lavanta yağını 60 ml damıtılmış su ile karıştırın ve vücudunuza serinletici olarak, yastıklarınıza sakinleştirici hoş bir koku vermesi için sıkın. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. Eğer hafif bir koku elde ettiyseniz lavanta yağı damlalarının miktarını artırabilirsiniz. Bu lavantalı suyu sivri sineklerden korunmak için vücudunuza sıkabilirsiniz.

GİYSİ

Sivrisinekler koyu renk kıyafetleri barınağı olarak görür ve daha çok koyu renk kıyafetlere gelir. Bu nedenle açık renk giysiler tercih edin. Atrıca yazın sentetik kumaşlı kıyafetler giymeyin. Sentetik kumaşlar terlemeye ve kötü ter kokusuna neden olur. Doğal ipliklerden yapılan kumaşların tercih edilmesi, kişiyi rahat ettirir. Ayrıca deodorant ya da parfüm sıkmadan önce bedenin kuru olmasına dikkat edin.

Haberin Devamı

TER, SİVRİSİNEKLERİ SİZE ÇEKİYOR!

Sinekler, vücuttaki terli ve nemli böyleye daha çok gelirler. Bu nedenle terlememeye özen gösterin. Yaz mevsiminin gelmesiyle etkisini gösteren sıcak ve nemli hava aşırı terlemeyi de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar terlemenin önüne geçebilmek için ise adaçayına yöneliyor. Çözümün doğadan geldiğini dile getiren aktar Elif Çetin, "Adaçayı terlemeyi önlemede birebir" diyor.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Terleme; sindirim sisteminin çalışması esnasında ortaya çıkan normal fizyolojik bir tepki. Fakat bazı şartlar, hiperhidroza ya da aşırı terlemeye sebep olabiliyor. Doğal metotları deneyip, aşırı terlemeyi önlemek mümkün. Kötü beslenme, her şartta sağlığı olumsuz etkiliyor. Beslenme düzeninin büyük bir bölümü; işlenmiş besinler veya hızlı tüketim ürünlerinden oluşuyorsa, aşırı terlemenin nedenlerinden biri de bu. Çünkü bu türde besinler, içermiş oldukları toksin ve koruyucu maddelerden ötürü aşırı terlemeye neden oluyor.

"Terlememek için ne yapmak gerekir? Doğal yöntemlerle ter önlenebilir mi?" öğrenmek için BU HABERİMİZE tıklayabilirsiniz.

Haberin Devamı

FESLEĞEN

Sinekler taze fesleğen kokusunu pek sevmez. Bu nedenle evin çeşitli yerlerine fesleğen yerleştirerek sineklerden korunabilirsiniz.