Pratik Bilgiler Snap puanı nedir, ne işe yarar? Snap skoru nasıl artar?

Snap puanı nedir, ne işe yarar? Snap skoru nasıl artar?

Paylaş
Snap puanı nedir, ne işe yarar? Snap skoru nasıl artar?

Snapchat, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biridir. Uygulama, birincil iletişim modu olarak metin yerine fotoğrafları kullanmak, kendi kendine kaybolan mesajlar ve genel deneyimi oyunlaştırmak gibi birkaç benzersiz kavramı birleştirerek popülerlik kazandı. Peki, Snap puan nedir ve arttırmanın yolları nelerdir posta.com.tr okurları için derledik.

Her Snapchat kullanıcısı, uygulamadaki etkinliklerine bağlı olarak değişen bir Snap puanı alır. Snapchat puanınız, gönderdiğiniz ve aldığınız Snap sayısını, yayınladığınız Hikayeleri ve birkaç diğer faktörü birleştiren çok gizli, özel bir denklem tarafından belirlenir.

Haberin Devamı

 SNAP PUANI NEDİR?

Snap puanı esasen Snapchat'te ne kadar aktif olduğunuzun bir göstergesidir. Snapchat, uygulamadaki genel etkinliğinizi takip eder ve siz uygulamayı kullanırken daha fazla zaman harcadıkça puanınızı buna göre artırır. Genel olarak, Snap puanınız aşağıdakileri dikkate alır,

  • Gönderdiğiniz ve aldığınız anlık görüntü sayısı,
  • Yayınladığınız ve görüntülediğiniz haberlerin sayısı,
  • İzlediğiniz Discover videolarının sayısı,
  • Uygulamada sahip olduğunuz arkadaş sayısı,
  • Snap çizgilerinizdir.

SNAP PUANI NE İŞE YARAR?

Snapchat puanı, hiçbir pratik amaca hizmet etmeyen “sadece eğlence amaçlı” bir özelliktir. Özel avantajlar, bonus özellikler ve puanınız ne kadar yüksek olursa olsun kimse size para ödemiyor. En fazla, arkadaşlarınıza yüksek puanınız hakkında övünebilirsiniz.

Yüksek bir Snap puanı için sadece bir kullanım düşünebiliriz. Eğer bir işletmeyseniz, yüksek bir puana sahip olmak size bir güvenilirlik ölçüsü verebilir. İnsanlar sizin yüksek düzeyde bağlı bir marka olduğunuzu görürlerse, sizden satın alma konusunda daha emin olabilirler. Yüksek bir puana sahip olmak, sıfır puanla başlayacak olan taklit hesapları da önleyebilir. Ancak bireysel kullanıcılar için somut bir faydası yoktur.

Haberin Devamı

SNAP SKORU NASIL ARTAR?

Snap puanınızı yükseltmenin en iyi ve en hızlı yolu, uygulamayı günlük olarak kullanmaktır. Snap puanınızı etkileyen yukarıda belirtilen faktörler, puanınızı artırmanıza en büyük katkıda bulunan faktörlerdir. Ne kadar çok Snap gönderirseniz, o kadar yüksek serileri korursunuz, o kadar çok arkadaşınız olur ve ne kadar çok hikâye gönderirseniz puanınız o kadar yüksek olur.

Snapchat'i bir süredir kullanmadıysanız, uygulamaya geri dönmek ve onu kullanmak size ayrıca bir Snap puanı artışı sağlayacaktır ancak Snap puanı, yalnızca fotoğraf ve video enstantanelerinin gönderilmesinden etkilenir. Kısa mesaj göndermek, Snap puanınıza sayılmaz.

Aynı Snap'i birden fazla kullanıcıya göndermek ekstra puan kazandırmaz.

Uygulama güncellemeleri, hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler getirir. Uygulamanızı bir süredir güncellemediyseniz, kurulumunuz düzeltilmesi gereken hatalarla dolu olabilir.

Android'de Play Store'a veya iOS'ta App Store'a gidin ve Snapchat uygulamasında güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Bir tane bulursanız, uygulamayı güncelleyin ve Snap puanınızın güncellenip güncellenmediğini kontrol edin.

Haberin Devamı

SNAP PUANI NASIL BULUNUR?

Snap puanınızı Snapchat profilinizde bulabilirsiniz. Snapchat uygulamanızı açın ve sol üstte bulunan profil simgenize veya Bitmoji'ye dokunun. Bu, profil sayfanızı açacaktır. Sayfada, profil adınızın ve Snapcode'unuzun altında üçüncü bir sayı var. Bu sizin puanınızdır. Kaç tane Snap gönderdiğinizi ve aldığınızı görmek istiyorsanız üzerine dokunabilirsiniz.