Pratik Bilgiler Solitaire nasıl oynanır? Solitaire oyun kuralları nelerdir?

Solitaire nasıl oynanır? Solitaire oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Solitaire nasıl oynanır? Solitaire oyun kuralları nelerdir?

Solitaire oyununun dünya üzerinde birbirinden farklı onlarca ayrı versiyonu vardır. Ancak bu versiyonlardan en yaygın olanı ise klasik Solitaire olarak karşımıza çıkar. Halk arasında kağıt falı olarak da bilinen bu oyun basit kurallara sahip eğlenceli bir şans oyunudur. Solitaire nasıl oynanır? Solitaire oyun kuralları nelerdir sizler için derledik.

Solitaire, Windows ile bu kadar popüler olmakla birlikte oldukça sevilen bir oyun haline gelmiştir. Solitaire oyununun içerdiği kurallar oldukça basittir. Aynı zamanda oynaması da oldukça zevklidir. Pek çok kişi, bu oyunu bilgisayarların oyunlar bölümünden tanır. Bununla birlikte iskambil kartları ile reel olarak da oynanan bir kağıt oyunu veya falı olması ile de hayli yaygın bir oyundur.

Haberin Devamı

SOLİTAİRE NASIL OYNANIR?

Solitaire oyunu bir deste yani elli iki kart ile birlikte oynanmaktadır. İlk dizilen kartlar açık olacak şekilde 7 kart yan yana dizilir. Bu aşamada alt sıradaki ikinci ve üçüncü kartlar da açık bir şekilde dizilmeye başlanır. Bu şekilde ilerleyerek yedi sıralı olarak kartlar dizilir. Dizilim işlemi gerçekleştikten sonra her sıranın ilk kartı açık olarak dizilme işlemi tamamlanmış olur.

Kart dizim işlemi bittikten sonra solitaire oyunu oynanmaya başlanır. Oyun başladıktan sonra kartlar dizilirken bir siyah, bir kırmızı olacak şekilde alt alta dizilmeye başlanır. Boş kalan haneye ise ilk olarak papaz konulur.

Papazın altında diğer serilerin de sırasıyla tamamlanması gerekir. Bu biçimde son sayıya gelene kadar tüm kağıtların dizilmesi gerekir. Böylelikle oldukça kolay ve eğlenceli bir şekilde oyun oynanmış olur.

Haberin Devamı

SOLİTAİRE OYUNUNUN KURALLARI NELERDİR?

Genellikle solitaire oyunu web üzerinden online olarak oynanmaktadır. Bu nedenle internet sitesine giriş yapılması hâlinde oyun hakkında çok sayıda kurallar olduğu görülmektedir. Bu kurallar ise şu şekilde ifade edilebilir;

Kart oyunu toplamda 52 adet jokersiz bir deste ile oynanır.

Kart dağıtım işlemi tamamlandıktan sonra 24 tane kart kalacaktır.

Ortaya toplam 7 tane kart dizilir. Dizim işlemi, ilk dizide bir açık kart, ikinci dizide bir açık bir kapalı kart, üçüncü dizide bir açık iki kapalı kart ve bu şekilde artarak devam edilir.

As alım olduğunda bölüm farklılığı da olur.

Üst tarafa açık olan kartlar geldiği için orta kısmında yer açılır. Bu durumda o kısma varsa papaz alınmaktadır.

Oyun oynama sırasında sitenin belirlediği kurallar dahilinde oynanması neticesinde herhangi bir sıkıntı olmadan oyun kolaylıkla bitirilir.