Pratik Bilgiler Sonra zıt anlamlısı nedir? Sonra kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sonra zıt anlamlısı nedir? Sonra kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Sonra zıt anlamlısı nedir? Sonra kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Türkçede çok fazla kelime vardır ve kelimelerin zıt anlamlıları da bulunur. Kelimelerin zıt anlamlıları anlam bakımından karşısında olan yani karşıt anlamlısı olan kelimelerdir. Sonra zıt anlamlısı önce, ilkin, şimdi ve hemen olarak karşımıza çıkar. Sonra kelimesinin zıt anlamlısı nedir ve kelimenin karşıt anlamlıları hangi sözcüklerdir sizin için detaylı bir şekilde derledik.

Sonra kelimesi sık sık kullanılan ve anlamı da birçok kişi tarafından merak edilir. Sonra ile tam karşıt anlamlı olan sözcükler ilkin, hemen, şimdi ve önce sözcükleri olmaktadır.

Haberin Devamı

Sonra Zıt Anlamlısı Nedir?

Zıt anlamlı kelimeler derslerde olduğu kadar hayatın birçok noktasında da karşılaşılan bir durumdur. Türkçede sonra kelimesi de sık sık kullanıldığından hangi sözcükler ile zıt anlamlı olduğu araştırılabilir. Anlam bakımından birbirinin tam tersi olan zıt ya da karşıt anlamlı sözcükler bilinmelidir.

Sonra kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcükler hemen, önce, şimdi ve ilkin sözcükleridir. Birbirleri ile çelişen yani tam zıt, farklı anlamlara gelen sözcükler birbirlerinin zıt anlamlısı olan kelimelerdir. Sonra ile ifade edilen durumun karşıt durumunu ifade etmek için hemen, şimdi, ilkin ya da önce kelimelerinin kullanılması doğru olur.

Sonra Kelimesinin Karşıt Anlamlıları Nelerdir?

Sonra sözcüğü kelime anlamı olarak daha ileri bir zamanda, daha uzak bir zamanda ya da arkada olma anlamlarına gelmektedir. Sonra yerine zıttı bir anlamı ifade etmek için kelimenin karşıt anlamlılarını kullanmak mümkündür.

Haberin Devamı

Türkçe kelime bakımından zengin bir dil olduğu için neredeyse her kelimenin zıt anlamlısı bulunur. Sonra ile ifade edilen durumun karşısını ifade etmek için önce, hemen, ilkin ya da şimdi sözcükleri kullanabilir. Zıt ya da karşıt anlamlı olarak bilinen sözcükler birbirlerinden farklı anlamlara sahip olan ve ayrıca farklı yazılan sözcüklerdir.