Pratik Bilgiler Soru eş anlamlısı nedir? Soru kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Soru eş anlamlısı nedir? Soru kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Soru eş anlamlısı nedir? Soru kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Herhangi bir şeyi öğrenmek için birine yöneltilen, cevap aranan yazı soru olarak ifade edilir. Pek çok konuyu anlamak ve durumu öğrenebilmek için soru kullanılır. Aynı zamanda bir kelime olarak sual sözcüğü eş anlamlı şekilde soru kelimesine karşılık gelir. Soru eş anlamlısı nedir? Soru kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Soru sözcüğüne karşılık eş anlamlı kelimeler hakkında merak edilenleri derledik.

Bir konu hakkında cevap alabilmek için soru yöneltir. Bu durum cevabı öğrenme konusunda birine yöneltilen yazı şeklinde ifade edilmektedir. Verilen bu ifade doğrultusunda soru kelimesi, aynı zamanda sual yanıt ile eş anlamlı olarak ön plana çıkar. Türk Dil Kurumu dahilinde kural olarak bu iki kelime eş anlamlı biçimde kullanılabilir.

Haberin Devamı

SORU EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Soru kelimesine karşılık olarak eş anlamlı şekilde sual sözcüğünün kullanmak mümkün. Aynı anlama gelmeleri ile beraber bir cevabı alabilmek için yöneltilen bir yazı biçiminde ifade edilir. Tıpkı neden-sonuç gibi soru-cevap durumu da aynı biçimde karşılık olur. O yüzden eşit oranda anlamı ile soru kelimesinin yerine eş anlamlı olarak sual sözcüğünü kullanmak mümkün.

SORU KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Eş anlamlı karşılığı olarak soru kelimesi için sual sözcüğü ön plana çıkmaktadır. Aslına bakılırsa sual kelimesi günlük yaşamda çok fazla kullanılan bir kelime değildir. Daha çok eski dönemlerde ele alınan ve yoğun değerlendirilen bir sözcüktür. Fakat günümüzde soru kelimesinin daha fazla öne çıktığını söylemek mümkün. Yine de Türk Dil Kurumu açısından her iki sözcük günlük yaşamda şu an eş anlamlı olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

SORU KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Soru kelimesini kullanırken alternatif olarak sual sözcüğünü ele almak mümkün. Böylece cümle içerisinde aynı anlamı ile birlikte farklı biçimlerde kullanılabilir.

‘’Onun bana yönelttiği sual beni çok zorladı.’’

‘’Cevabını bulamayacağın sualler sorma.’’

‘’Bu sınıfta en çok su al yöneten öğrencisin.’’

Bu gibi değişik cümlelerde yukarıda olduğu gibi, soru kelimesi ile eş anlamlı olarak sual sözcüğü değerlendirilebilir. Sonuç olarak amaca uygun biçimde hem cümle içerisinde hem de tek başına değerlendirmek mümkün.