Pratik Bilgiler Spiritüel ne demek? Spiritüalizm ne anlama gelir?

Spiritüel ne demek? Spiritüalizm ne anlama gelir?

Paylaş
Spiritüel ne demek? Spiritüalizm ne anlama gelir?

Maddi değerlerin çok güçlü olduğu bu dönemlerde manevi kazanımlar ikinci planda kalabilmektedir. Ancak son bir kaç yıldır spiritüel yaklaşımlar önem kazanmaya başlamıştır. Spiritüel yaklaşım dünyevi oluşumların dışında manevi değerlerin insan ruhuna iyi geldiğini savunan bir akım olarak kabul edilmektedir. İnançların insan ruhunu beslemesi sebebiyle manevi rahatlama ve bedenin stresten arınması şeklindedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Spiritüel akım son zamanların en fazla ilgi çeken olguları arasındadır. Bu bağlamda spiritüelizm seansları ile ruhun olgunlaştırılması amaçlanmaktadır.

Haberin Devamı

SPİRİTÜEL NE DEMEK?

Spiritüel kelime kökeni Fransızcadan gelmektedir. Spirit kelimenin kökü ve anlam olarak Ruh tanımı ile ifade edilmektedir. Spiritüel, Ruhun olgunluğa erişmesi ve kötülüklerden arınarak temiz bir maneviyata sahip olmak şeklinde ifade edilmektedir.

Spiritüel bir isim değil aslında bir sıfattır. Ancak spiritüalizm bir akım olarak toplum diline yerleşmiş uluslararası bir kelime haline gelmiştir. Dünyanın her yerinde Spiritüelizm kabul gören bir akımdır.

SPİRİTÜALİZM NE ANLAMA GELİR?

Ruhun maddeden ayrıdır. Ayrıca madde yanı sıra kabul eden bütün mezhep ve ruhların öğretileri doğru ve ahlaklı hale getirilmek için birtakım öğretilerin tamamlanmasına yardımcı olmak ve bu yol ve inanç sisteminde yeni ruhlar katarak temiz ve iyi ruhlar dolayısıyla maneviyatı temiz insanlar ile yola devam etmek olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

Spiritüelizm yaklaşım ruhun bedenden ayrı olarak tutulması ve asıl zenginliğin ruhta toplanmasıdır. Ruh temizlendiği zaman manevi güç ile dünyadaki yaşamsal faaliyetlerin daha kaliteli hale gelmesi dolayısıyla mutlu bireyler oluşturulması amacı gütmektedir.

Spiritüel ruhlar kendi eğitimlerini tamamlamış veya tamamlamaya az kalmış görevli ruhlar olarak insanlara şifa dağıtması yönünde faaliyetlerine devam ederler. Ayrıca Ölü ruhların yaşayan ruhlara yardımcı olduğu yönünde inançlara sahiptir.

Spiritüelizm akımı diğer bir ifade ile bu dünya dışında ruhların göç ettiği farklı bir dünya vardır ve maneviyatı güçlü olan ruhlar diğer ruhlar ile iletişime geçebilmektedir. Tekamülünü tamamlayan ruhların diğer öğrenci ruhlara eğitim vermeye devam ederler ve doğru yol üzerinde birlikte yürümeyi amaçlamaktadırlar.

Bireylerin Spiritüelist yaklaşımlarında bazı farklılıklar vardır. Bu bağlamda Bazı kişiler kendi içlerinde maneviyata daha çok önem verme konusunu spiritüelizm olarak da tanımlayabilmektedir.