Pratik Bilgiler Suboş ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Suboş kim için kullanılır?

Suboş ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Suboş kim için kullanılır?

Paylaş
Suboş ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Suboş kim için kullanılır?

Argoda kullanılmakta olan birçok kelimenin aslında belirli bir anlama sahip olmadığı bilinmektedir. Sıklıkla kullanılmakta olan argo sözcüklerden birisi de suboş olarak bilinmektedir. Türk dil kurumuna göre en fazla kullanılan argo kelimeler arasında yer alan suboş, işe yaramaz ve atıl anlamına sahip olarak ifade edilebilir. İşte, suboş kelimesi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Suboş kelimesinin argo bir kelime olduğunun söylenmesi mümkündür. Günümüzde oldukça fazla kullanılmakta olan suboş kelimesinin en basit şeyleri bile idrak etmekten uzak olan kişileri ifade ettiğinin söylenmesi de söz konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

SUBOŞ NE DEMEK, TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

Suboş kelimesinin günümüzde oldukça fazla kullanıldığı söylenebilir. Türk dil kurumuna göre ise suboş kelimesi ilk olarak atıl ve yaramaz manasına sahip olarak ifade edilebilir. Bir kişinin karşısındaki kişi için suboş kelimesini kullanması durumunda saf ve budala manasını ifade etmek istediğinin söylenmesi de mümkün olmaktadır. En basit şeyleri bile anlama konusunda zorluk çeken kişiler için suboş kelimesi kullanılabilmektedir.

Suboş kelimesinin anlamı değerlendirildiğinde aslında bilinen bir anlamı bulunmadığı söylenebilmektedir. Ancak argo bir sözcük olarak değerlendirildiği zaman, beceriksiz ve elinden hiçbir iş gelmeyen kişileri ifade etmek için kullanılmakta olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Kelimenin Türk dil kurumuna göre ise yaramaz anlamına geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda elinden hiçbir iş gelmeyen manasına sahip olan suboş kelimesinin oldukça fazla kullanıldığını söylemekte mümkün olmaktadır.

SUBOŞ KİM İÇİN KULLANILIR?

Argo kelimeler arasında yer aldığı bilinen suboş kelimesinin oldukça basit şeyleri bile idrak etmekte zorluk yaşayan kişiler için kullanılmakta olduğu bilinmektedir. Üstelik bir kişinin kendisine verilen en ufak bir işi bile yapma konusunda zorluk çekmesi ve verilen görevi yerine getirmekten aciz olması durumunda da suboş kelimesinin kullanılabileceği bilinmektedir.

Genel olarak oldukça basit bir şeyi bile anlama konusunda zorlanan kişiler için kullanılmakta olan suboş kelimesinin beceriksiz manasına geldiği de bilinmektedir. Aynı zamanda suboş kelimesinin elinden hiçbir iş gelmeyen kişileri ifade etmek için kullanılan bir kelime olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Aslında suboş kelimesinin normalde bilinen hiçbir anlamının olmadığı ifade edilebilmektedir.