Pratik Bilgiler Tahsis nedir? Tahsis ne demek TDK? Tahsis sözlük anlamı...

Tahsis nedir? Tahsis ne demek TDK? Tahsis sözlük anlamı...

Paylaş
Tahsis nedir? Tahsis ne demek TDK? Tahsis sözlük anlamı...

Türkçe insanların kendilerini ya da durumları ifade edebilmesi açısından en özel dillerden biridir. Birçok kelimenin anlamı ve kullanım şekli kelime çeşitliliğinden dolayı bilinmeyebilir. Bu durumlarda da internet üzerinden anlamları ve kullanımları hakkında bilgi edinmek için araştırmaya başlarlar. Bu kelimelerden biri de tahsistir. Kulağa geçmişte kullanılan kelimelerden biri olarak gelse de aslında hala günümüzde kullanılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Arapça kökenli olan tahsis kelimesi, oldukça sık kullanılan kelimelerden biridir. Anlamı ise, bir şeyi, başka birine ya da bir şeye ayırmak ve ayırt etmek anlamına gelir. Hem günlük hayatta hem de resmi yazım dilinde oldukça sık tercih edilen bu kelime, Arapça kökenli olsa da dilimize yerleşmiştir.

Haberin Devamı

TAHSİS NEDİR?

Arapça kökenli olan tahsis kelimesi, geçmişten beri kullanılan kelimelerden biridir. Zamanla dilimize yerleşerek son derece yaygın kullanılmaya devam etmektedir. Günlük konuşma dilinde kullanıldığı gibi yazı dilinde de kullanıldığı görülmektedir. İlk anlamı ise bir şeyi ya da bir yeri, başka birine ya da başka bir şeye ayırma ve saklama anlamlarında kullanılır. Tahsis kelimesi genelde etmek yardımcı fiili ile birlikte kullanılır.

TAHSİS NE DEMEK TDK?

Tahsis kelimesini TDK'da karşılığı özgülemek olarak geçer. Yani, bir yeri ya da bir şeyi yalnızca bir kişiye ait olacak hale getirmek, özgün olması olarak kullanılır. Örneğin, ofiste birine tahsis edilen yer, o kişiye ait olan alanıdır. Tahsis kelimesi tek başına kullanıma uygun olmayan mutlaka yardımcı fiil ile anlam kazanan bir kelimedir.

Haberin Devamı

Tahsis etmek olarak kullanılır. Yaygın kullanımına rağmen anlamı konusunda da oldukça fazla araştırma yapılmaktadır. Çünkü zaman zaman yanlış şekillerde ve anlamını karşılamadığı durumlarda kullanıldığına da rastlanmaktadır.

TAHSİS SÖZLÜK ANLAMI

Arapçadan dilimize geçen kelimelerden biri olmasına rağmen hem günlük hayatta hem de yazışma dilinde sıkça kullanılan tahsis kelimesi oldukça yaygındır. Bir şeyi, kendisiyle ortak olmayan diğerlerinden ayırmak için kullanılan tahsis kelimesinin bir diğer sözlük anlamı da budur. Hukuk terimi olarak da sıkça kullanılır. Tahsis etmek kelimesi, her ne kadar Arapçadan dilimize yerleşen bir kelime olsa da oldukça yaygın kullanıma sahiptir.