Pratik Bilgiler Tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan randevu alma yöntemleri...

Tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan randevu alma yöntemleri...

Paylaş
Tapu randevusu nasıl alınır? Tapudan randevu alma yöntemleri...

Tapu randevusu alarak gayrimenkul alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için internet üzerinden ya da çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz. Tapu ve kadastro müdürlüklerinin internet sitesi ya da alo 181 çağrı merkezinden randevu alınabilir. Tapu randevusu nasıl alınır ve hangi yöntemler ile randevu alınabilir? Tüm ayrıntıları posta.com.tr okurları için derledik.

Tapu ve kadastro müdürlüklerinin internet adresi üzerinden işlem yapacağınız müdürlük için randevu alabilirsiniz. Bunun dışında telefon üzerinden 181 hattını tuşlayarak randevu almak da mümkün.

Haberin Devamı

TAPU RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Tapu üzerinden yapılacak olan gayrimenkul alım ve satım işlemleri için Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde işlem gerçekleştirmek gerekir. Tapu Müdürlüklerinde randevusuz işlem yapılmaz bunun için ilk olarak tapu randevusu alınması gerekir.

Randevunun mutlaka hak sahibi ile alınması gerekir. İnternet ya da telefon hattı üzerinden kolaylıkla tapu randevusu alabilirsiniz. Telefonla tapu randevusu almak isteyenlerin 181 hattın aramaları yeterlidir. 

Çağrı merkezinin yoğunluğuna bağlı olarak randevu alma sürenizde farklılıklar olabilir. Eğer böyle bir durum ile karşılaşmak istemezseniz internet üzerinden de tapu randevusu oluşturabilirsiniz. İnternetten tapu randevusu almak için TC Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün internet adresine girmeniz gerekir.

Haberin Devamı

TAPUDAN RANDEVU ALMA YÖNTEMLERİ

Tapudan randevu almanın birden fazla yöntemi vardır. İlk olarak tapu randevusunu Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin internet sitesinden almaktır. Diğer bir yöntem de alo 181 hattından randevu almaktır. E-devlet internet sitesinden de tapu randevusu almak mümkündür. Bunun için Tapu ve Kadastro müdürlüğü çevrimiçi randevu alma sitesinde girmek ve randevu al kısmına basmak gerekir. Kimlik doğrulama ekranına istenen bilgiler girilir ve işlemin yapılacağı müdürlük seçilir.

Yapılmak istenen işlem seçilir ve uygun bir tarihe randevu alınır. Randevu işlemini tamamlamadan önce tüm bilgileri kontrol etmek ve emin olduktan sonra randevu onayı gerçekleştirmek gerekir. Bu işlemlerin baştan sonra tamamlanması için site tarafından kişilere yarım saatlik bir zaman vardır. 30 dakika içinde bu işlemin tamamlanması ve randevunun oluşturulması gerekir.

TAPU RANDEVUSU İPTALİ

Tapu randevusunu iptal etmek mümkündür fakat eğer aynı yıl içinde eğer 5 kez randevunuza gitmezseniz bir daha randevu almanız engellenebilir. Engellenmemesi için ve diğer insanların da kolay randevu alması için randevunuzu iptal etmelisiniz. Yalnızca kendi randevusuna gidemeyecek olanlar değil geç kalacak olan kişilerin de iptal işlemi gerçekleştirmesi mümkündür.

Haberin Devamı

Tapu randevusunu iptal etmek için internet sitesine girmek ve sonrasında randevu iptal kısmına basmak gerekir. Bu alanda istenen bilgiler girildikten sonra iptal işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Bunun yerine direkt olarak 181 hattını arayarak da tapu randevusunu iptal etmek mümkündür. Tapu randevusu almak kadar iptal etmek de mümkündür bu nedenle iptal ettikten sonra müsait olduğunuz bir zamana randevu oluşturabilirsiniz.