Pratik Bilgiler TCKN nedir, açılımı nedir? Bankalarda TCKN ne anlama gelir?

TCKN nedir, açılımı nedir? Bankalarda TCKN ne anlama gelir?

Paylaş
TCKN nedir, açılımı nedir? Bankalarda TCKN ne anlama gelir?

Günümüzde resmi kurumlarda birçok kısaltma kullanılmaktadır. Bunun sebebi kelimelerinin orijinallerinin uzun olmasıdır. Bunlardan birisi de TCKN kısaltmasıdır. Resmi kurumlarda pek çok evrakta TCKN kısaltması kullanılmaktadır. TCKN nedir, açılımı nedir? Bankalarda TCKN ne anlama gelir? İşte TCKN hakkında merak edilenler.

TCKN bir kısaltma olmakla beraber dört kelimeden oluşmaktadır. Bankalarda özellikle bir belge alındığında TCKN bir numara şeklinde belgelerde yer almaktadır. Bu numara herkes için farklı olmaktadır.

Haberin Devamı

TCKN NEDİR?

TCKN kısaltması pek çok remi belgede karşımıza çıkmaktadır. Özellikle belgelerin tarafımızdan doldurulması gerektiğinde bu kısaltmaların neler olduğunu bilmek çok önemlidir. Bunlardan birisi olan TCKN Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası anlamına gelmektedir.

Kimlik numarası 11 haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk vatandaşlarına verilmiş olan ve son rakamı bir çift sayı olan bir numaradır. Bu numara kişiye özgü bir numaradır. Bu nedenle herkesin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası farklı olmaktadır.

Günümüzde bankalar başta olmak üzere pek çok remi kurumda kimlik numarası istenmektedir. Belgeler üzerinde ismin uzun olmasından dolayı TCKN şeklinde yer almaktadır. TCKN kısaltmasının karşısında yazan numara vatandaşların kimlik numarasıdır.

Haberin Devamı

TCKN AÇILIMI NEDİR?

TCKN kısaltmasının açılımı '' Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası '' şeklinde olmaktadır. Resmi evraklarda bu numara TCKN şeklinde yer almaktadır. Bunun sebebi banka evraklarının genelde küçük boyutlarda olmasıdır. Küçük boyutta fazla yazı sığdırabilmek için kısaltmalar kullanılır. TCKN ise bu kısaltmalardan birisidir.

BANKALARDA TCKN NE ANLAMA GELİR?

TCKN Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının kısaltmasıdır. Orijinal hali çok uzun olduğu için bu şekilde kısaltma kullanılır. Bu kelime dört ayrı kelimeden oluşan bu kısaltma pek çok kişi tarafından da bilinmemektedir.

TCKN her birey için özel olmakla beraber önemli bir numaradır. 11 haneden oluşan TCKN her vatandaş için özeldir. BU numara üzerinden devlet tüm kayıtları tutmaktadır. Bu sayede yapılan resmi işlemler daha hızlı ve kolay bir şekilde yürümektedir.

Bu nedenle herkes Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını bilmesi gerekir. Ayrıca evraklarda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası uzun olduğu için ve pek çok evraka sığmadığı için de özellikle bankalarda TCKN kısaltması kullanılır.