Pratik Bilgiler Tekbir nedir? Tekbir ne demek TDK? Tekbir sözlük anlamı...

Tekbir nedir? Tekbir ne demek TDK? Tekbir sözlük anlamı...

Paylaş
Tekbir nedir? Tekbir ne demek TDK? Tekbir sözlük anlamı...

Tekbir Müslüman toplumunda gündelik hayatta sık kullanılan bir Ritüeldir. Anlamı, Allah’ın her şeyden üstün olduğuna inanarak Ulu ve Yüceliğini ifade etme şekli olarak da tanımlanabilmektedir. Türkçe diline pek çok dilden gelerek yerleşik kelimeler bulunmaktadır. Tekbir de bunlardan biridir. Tekbir nedir? Tekbir ne demek TDK? Tekbir sözlük anlamı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Tekbir kelimesi internet araştırmalarında ve gündelik yaşamda kullanılan bir o kadar da merak edilen bir ifadedir. Tekbir tanımı, Allah, Uludur, Yücedir ve her şeyden üstünlüğüne inanışın dille tasdik edilmesidir. Tekbir olarak tanımlanan söz öbeği, Allah' u Ekber şeklinde okunmaktadır. Tekbir, okumaya, Müslümanlar arasında özellikle toplu dualarda geniş yer verilmektedir.

Haberin Devamı

TEKBİR NEDİR?

Toplumsal yaşamda sık kullanılan Tekbir kelimesinin pek çok kişi anlamını merak etmektedir. Tekbir, Allah’ı övme ve yüceliğini kalben tasdik etmek olarak ifade edilebilmektedir. Arapça kökenli bir kelime olup, Allah’ u Ekber ifadesinin tanımı olarak bilinmektedir. Özellikle Mevlut cemiyetlerinde özel dini günlerde toplu olarak tekrarlanmaktadır.

Arapçadan Türkçeye geçmiş bulunan tekbir ifadesi gündelik yaşamda sık kullanılmaktadır. Allah'ın yüceliği, Ulu oluşu ve her şeyden üstün olduğunun tasdikleniş şekli olarak tanımlanabilmektedir. Tekbir, Allah'u Ekber, Allah’u Ekber şeklinde çeşitli sayılarda okunabilmektedir. Arap alfabesinde yazıldığı gibi okunan bir sözcüktür.

TEKBİR NE DEMEK TDK? TEKBİR SÖZLÜK ANLAMI…

Tekbir Allah’ın varlığı, üstünlüğü ve Yüceliğinin kalben tasdikidir. Allah-u Ekber şeklinde yaygın kullanılan duanın genel adı olarak tarif edilebilmektedir. Halk arasındaki tanımı da tekbir getirmektir. Arapça kökenli bir kelime olan tekbir ifadesi, TDK sözlüğünde de Tekbir Getirmek şeklinde görülmektedir. Arapça bir kelime olarak Türkçe’ ye geçen tekbir Arapça şekliyle okunmaktadır.

Haberin Devamı

Allah’ u Ekber, tekbir ifadesi yazıldığı gibi de okunmaktadır. Allah, uludur, yücedir, her şeyden üstündür ifadesinin tasdikleniş şekline Tekbir denmektedir. Tekbir kelimesi, Müslüman toplumlarda sık kullanılan bir ibadet şeklidir.

Tekbir, Allah'u Ekber olarak yazılan ve toplu olarak okunan bir ifadedir. Toplumsal yaşamda her din mensuplarının kendilerine göre ibadet şekilleri bulunmaktadır. İslam dinini en iyi temsil eden ifade de Tekbir Getirmek olarak tanımlanabilmektedir.