Pratik Bilgiler TRABZON HARİTASI: Trabzon ilçeleri nelerdir? Trabzon hangi bölgede yer alır?

TRABZON HARİTASI: Trabzon ilçeleri nelerdir? Trabzon hangi bölgede yer alır?

Paylaş
TRABZON HARİTASI: Trabzon ilçeleri nelerdir? Trabzon hangi bölgede yer alır?

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ve merkezi şehirlerinden biri olarak Trabzon öne çıkar. Bu durum hem ticari hem de tarımsal açıdan önemli yer taşır. Trabzon Haritası: Trabzon ilçeleri nelerdir? Trabzon hangi bölgede yer alır? Trabzon hakkında merak edilenleri derledik.

Başta tarım olmak üzere sanayi konusunda da Trabzon Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biridir. Daha çok Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan şehir, aynı zamanda Rize şehrine komşudur. Trabzonspor Kulübü ile ünlü olmasının yanı sıra, Karadeniz'in Merkezi şehri olarak da ifade edilir.

Haberin Devamı

TRABZON HARİTASI: TRABZON İLÇELERİ NELERDİR?

Trabzon Toplamda 18 ilçesi ile öne çıkan bir şehirdir. Aynı zamanda Türkiye'de en fazla ilçesi bulunan şehirlerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda bir ilçesi merkez olarak ifade edilirken yanında 17 tane ilçesi öne çıkar.

- Ortahisar Merkez ilçesi

- Akçaabat

- Araklı

- Arsin

- Beşik

- Çarşıbaşı

- Çaykara

- Dernekpazarı

- Düzköy

- Hayrat

- Köprübaşı

- Maçka

- Of

- Sürmene

- Şalpazarı

- Tonya

- Vakfıkebir

- Yomra

Bu şekilde öne çıkan isimleri doğrultusunda Trabzon ilçeleri ön plana çıkar. Çok sayıda ilçesi olması ile beraber farklı nüfus sayıları ve yüz ölçümüne sahiptir. Aynı zamanda yan yana elçilerine büyük bir çoğunluğunun Karadeniz'e kıyısı bulunur.

TRABZON HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Trabzon Karadeniz Bölgesi'nde yer alır. Daha detaylı şekilde ele alındığı zaman Karadeniz Bölgesi'nin Doğu bölümünde yer almaktadır. Aynı zamanda Karadeniz'e kıyısı olan birçok farklı ilçesi olması kapsamında Bu açıdan önemli bir şehirdir.

Haberin Devamı

Çevresinde Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun yer alır. Bunlara komşu olan Trabzon bu yönüyle de önemli bir yer taşımaktadır. Sonuç olarak Doğu şehirlerinden Batıya doğru bir geçiş noktası olarak da ele alınmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olması üzerinden önemli bir bölgede olduğunu söylemek mümkündür.

TRABZON ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Trabzon şehrinin ekonomik faaliyetleri önemli oranda tarıma dayalıdır. Sadece ülke çapında değil aynı zamanda dünya çapında ihracat gerçekleştiren bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda şehrin %75 kadar aktif olarak tarım, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılık ile ilgilenmektedir. Özellikle de iklim şartları üzerinden sanayi bitkilerine önemli bir ortam oluşturur.

Söz konusu Trabzon olduğu zaman bu konuda çay ve fındık ilk sırada yer alır. Önemli oranda üretimi ile beraber aynı zamanda gür ormanları ile kereste bakımından önemlidir. Diğer yandan Türkiye'nin ormanlık alanları ile oksijen deposu olarak da ön plana çıkar.