Pratik Bilgiler Trip ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Trip atmak ne anlama gelir?

Trip ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Trip atmak ne anlama gelir?

Paylaş
Trip ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Trip atmak ne anlama gelir?

Genler arasında kullanılan kelimelerden birisi de trip kelimesidir. Günümüzde çok sık adını duyduğumuz bu kelimenin anlamını bilmek de çok önemlidir. Kelimeyi cümle içerisinde anlatım bozukluğu olmadan kullanmak için trip kelimesinin anlamını TDK sözlüklerinden bakılmalıdır. Trip ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Trip atmak ne anlama gelir? İşte, trip kelimesi hakkında merak edilenleri derledik.

Günümüzde trip kelimesi yaygın kullanılan kelimeler arasında yer alır. Herhangi bir kişinin yakınındaki birine sinirlendiği durumlarda soğuk davranması trip olarak açıklanmaktadır.

Haberin Devamı

TRİP NE DEMEK?

Trip kelimesi özellikle 2000 yılların başında popülerleşmeye başlamıştır. Bu nedenle trip kelimesinin anlamı gençler tarafından araştırılmaktadır. Bir kişinin hayatında herhangi birine karşısında sinirlendiğinde ona soğuk davranmaktadır. Bu davranış şekline ve bu duruma trip adı verilebilir. Genellikle gençler arkadaşları ile arası bozulduğunda konuşmamakta ve arasına mesafe koymaktadır. Bu duruma trip adı verilebilir.

TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

Türk Dil Kurumu sözlüklerinde kelimelerin anlamlarını öğrenmek mümkündür. Trip kelimesi TDK sözlüklerinde yer almamaktadır. Fakat günümüzde çok sık kullanılan bir kelime olduğu için anlamını öğrenmek gerekmektedir.

Trip kelimesinin anlamı bir kişinin çevresindeki herhangi birine sinirlenmesi ve soğuk davranması anlamına gelmektedir. Trip kelimesi bu anlam üzerinden değerlendirilmekte ve cümle içerisinde kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

TRİP ATMAK NE ANLAMA GELİR?

Bir söze veya herhangi bir davranışa alınmak ve karşı taraftaki kişiler mesafeli davranmak trip atmak anlamına gelmektedir. Trip atan kimse ne kadar sinirlenirse sinirlensin normalmiş gibi davranmaktadır. Verdiği cevaplar genellikle soğuk ve kısa olmaktadır.

Trip atmak kelimesi hayatımızda sıklıkla kullanılan bir kelimedir. İnsanlar hayatında muhtemelen en az bir kez trip atmıştır. Çevremizdeki herhangi birine mutlaka bir kez de olsa sinirlenip kızmak hemen hemen herkesin yaşadığı bir durum olmaktadır. Bunun karşısında soğuk davranmak ve o kişi ile mesafeli olmak trip atmak manasına gelmektedir.

Trip atmak aynı zamanda problem çözme becerisi ile doğrudan ilişkili bir tepki olmaktadır. Bir tepki olan trip atmaktaki amaç karşı tarafın soruna ilgi göstermesini sağlamak, sorun ile ilgili karşı tarafın konuşma başlatmasını sağlamak ve karşı tarafa kırıldığını göstermektir.