Pratik Bilgiler YOZGAT HARİTASI: Yozgat ilçeleri nelerdir? Yozgat hangi bölgede yer alır?

YOZGAT HARİTASI: Yozgat ilçeleri nelerdir? Yozgat hangi bölgede yer alır?

Paylaş
YOZGAT HARİTASI: Yozgat ilçeleri nelerdir? Yozgat hangi bölgede yer alır?

Yozgat şehri İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan şehirlerden biridir. Ancak bu şehrin farklı bir durumu bulunuyor. Çünkü bazı ilçeleri aynı zamanda Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alır. Yozgat Haritası: Yozgat ilçeleri nelerdir? Yozgat hangi bölgede yer alır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bu sebepten dolayı İç Anadolu Bölgesi ile beraber Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alan bir şehir olarak ön plana çıkar. Bununla beraber Anadolu'nun en orta kısımlarından birinde bulunan bir şehir olduğunu da söylemek gerekir. Toplamda 14 tane ilçesi olması ile beraber aynı zamanda bu ilçeler içerisinde bir tane merkez yer alır. Şehrin ilçeleri ise merkezin etrafına toplanmış haldedir.

Haberin Devamı

YOZGAT HARİTASI: YOZGAT İLÇELERİ NELERDİR?

Yozgat haritası üzerinden bakıldığı zaman şehrin toplamda 14 tane ilçesi yer alır. Her bir ilçe hem yüzölçümü hem de nüfusu bakımından değişkenlik gösterir. Aynı zamanda merkezinin etrafında toplanmış ilçeleri olarak öne çıkar.

- Yozgat İl Merkezi

- Akdağmadeni

- Aydıncık

- Boğazlıyan

- Çandır

- Çayıralan

- Çekerek

- Kadışehri

- Saraykent

- Sarıkaya

- Sorgun

- Şefaatli

- Yenifakılı

- Yerköy

Bu şekilde yukarıda öne çıkan farklı ilçeleri ile beraber Yozgat önemli şehirler içerisinde yer alır. Çünkü Karadeniz Bölgesi'nin yanı sıra İç Anadolu Bölgesi'ne bağlı şekilde önemli bir geçiş noktasıdır.

YOZGAT HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Bölgesel açıdan Türkiye'nin en önemli ve ilginç şehirlerinden biri olarak Yozgat öne çıkar. Çünkü Yozgat şehrinin ilçelerinin büyük bir çoğunluğu İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Yani genel çerçevede şehir İç Anadolu bölgesinde yer alır. Ancak aynı zamanda bazı şehirleri Karadeniz Bölgesi'nde kalır. Bunlar çekerek ve Aydıncık ile beraber Kadışehri ilçeleri olarak ele alınır.

Haberin Devamı

Bu şehirler Karadeniz Bölgesi içerisinde yer alması dahilinde aynı zamanda Yozgat şehrine bağlıdır. Bu yönüyle bölgesel açıdan önemli bir geçiş noktası olarak ele alındığını söylemek gerekir. Aynı zamanda pek çok açıdan önemli gelir faaliyetleri bulunan Türkiye'nin güçlü şehirleri içerisinde gelir.

YOZGAT ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Yozgat şehrinin ekonomik faaliyetlerinin büyük bir çoğunluğu tarıma dayalıdır. Özellikle de fail nüfusun %80 kadarı tarım alanında çalışır. Bu doğrultuda şehirde en fazla üretilen tarım ürünü olarak tahıl öne çıkar. Bununla beraber buğday ve arpa ile beraber çavdar yine en çok yetiştirilen tarım ürünleri arasında gelmektedir.

Tabii mevsimine bağlı olarak çok fazla olmasa bile meyve yetiştiriciliği de yer yer alır. Sosyoekonomik açıdan ele alındığı zaman imalat sanayisi konusunda da şehir her geçen zaman gelişimi göstermeye devam ediyor.