Pratik Bilgiler Zayıf eş anlamlısı nedir? Zayıf kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Zayıf eş anlamlısı nedir? Zayıf kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Zayıf eş anlamlısı nedir? Zayıf kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Bir kelime ile aynı anlamı çağrıştıran diğer sözcüğe eş anlamlı denir. Zayıf kelimesi içinde aynı anlamı ifade eden farklı sözcükler vardır. Bu sözcükler zayıf kelimesinin eş anlamlısıdır. Zayıf kelimesinin eş anlamlısı genellikle bulmaca türü bilgi sorularında karşınıza çıkar. Zayıf kelimesinin eş anlamlılarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Zayıf, kilolu ve iri kelimelerinin zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Bir kelimenin zıt anlamlıları olabileceği gibi eş anlamlısı da bulunur. Zayıf sözcüğü içinde birden daha fazla eş anlamlı vardır.

Haberin Devamı

ZAYIF EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Zayıf kelimesi, normal ve ideal olması gereken kilodan daha düşük kiloya sahip olan kişileri tanımlamak için kullanılan bir sözcüktür. Aynı zamanda ikinci anlam olarak güçsüz ve dayanıksız kişiler için mecazi anlamda zayıf kelimesi kullanılır.

Bu durumda zayıf kelimesinin iki farklı anlamda eş anlamlıları bulunur. Zayıf kelimesinin ilk anlamında en çok kullanılan eş anlamlısı cılızdır.

Bir başka eş anlamlısı da sıska kelimesidir. Bu iki kelime haricinde ince, çelimsiz gibi eş anlamlıları da bulunur. Zayıf kelimesinin fiziken zayıflık dışında bulunan ikinci anlamı yani mecazi anlamı için de birden fazla eş anlamı vardır. Bu diğer anlam için kullanılan zayıf sözcüğü eş anlamlıları yetersiz ve dayanıksızdır.

Haberin Devamı

ZAYIF KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Zayıf, herhangi bir bakımdan yeterliliği olmayan ve az anlamında kullanılır. Zayıf kelimesi için kullanılan eş anlamlı kelimeler oldukça fazladır. Eğer bulmaca gibi ipucu bulunan bir soruda zayıf kelimesinin eş anlamı soruluyor ise mutlaka ipuçlarından yararlanmak gerekir.

Zayıf kelimesi için kullanılan ilk eş anlam çelimsizdir. Cılız ve ince gibi sözcükler de yine zayıf kelimesinin yetersiz kiloda olan, kilo bakımından normalden daha az olan anlamındaki eş anlamlılarıdır. Güçsüz anlamı zayıf kelimesinin başka bir anlamıdır.

Anlamı olması dışında da eş anlamıdır. Bu anlama gelen diğer eş anlamlıları ise şunlardır; çelimsiz, yetersiz, kuvvetsiz ve dayanıksız. Bu kelimelerin haricinde kullanılan ve daha az akla gelen farklı sözcükler de vardır. Bu sözcükler ise şöyledir; yağsız, kıt ve verimsiz. Kullanılacak anlama uygun olan eş anlam tercih edilmelidir.