Yaşam Sen sus kaşların konuşsun

Sen sus kaşların konuşsun

Paylaş
Sen sus kaşların konuşsun

Sonbahar-kış sezonunda kadınlar makyajıyla da gücünü gösterecek.Sezon trendlerinden hangisini seçerseniz seçin, bir tanesi sizi diğerlerinden ayıracak: Kalın kaşlar. Bu yıl kalın kaş, makyaj trendleri listesinin ilk sırasında...

GÜZİDE YÜLEK

Haberin Devamı

gyulak@doganburda.com

Güzellik ritüelimizin son rötuşu makyaj, renkleriyle, stiliyle her yıl farklı trendlere kucak açıyor. Kimi zaman geçmişe yolculuk yapıyor, kimi zaman gümüş ve altın tonlarla geleceğe... Yeni sezonun makyaj modasında ise kural belli: Yüzünüzde tek odak noktası seçmelisiniz. Ya renkli farlar ya dumanlı gözler ya kan damlası dudaklar...

Canlı renkte bir far kullanacaksanız başka bölgeyi vurgulamayın, odak noktanız göz kapaklarınız olsun. “Yok, ben seksi dudaklara sahip olmak istiyorum” derseniz koyu tonlardaki rujunuz, yüzünüzde başka bir noktaya dikkat çekmenize izin vermiyor, bunu bilesiniz. İşte bu yılın öne çıkan makyaj trendleri.

1-KAŞLAR KALINLAŞIYOR

Yay gibi alınmış incecik kaşlar ya da orta kısmına dik açı verilerek kavislenmiş kaşlarınız varsa, bu görünüme veda edin. Bu yıl kaşlar epeyce kalınlaşıyor. Geçmiş yılların kaş modası nedeniyle incecik kaşlarınız varsa da üzülmeyin. Hemen kaş farları, kalemleri kullanarak ya da dövme uygulamasına başvurarak sezonun en gözde trendine ayak uydurabilirsiniz.

Haberin Devamı

2-DUMANLI GÖZLER

Son yılların en gözde trendi ‘smoky eyes’, yani dumanlı gözler yine popüler. Bakışlara derin anlam katan ve gözleri buğulu bir görünüme kavuşturan bu trende farklı renkler eşlik ediyor. Geçtiğimiz yıllarda siyah, füme ve kahve tonlarıyla yapılan dumanlı göz makyajı, bu yıl değişik renklere de açık.

3-MEYVE TADINDA GÖZ KAPAKLARI

Farlar renkleniyor. Renk paletinin en canlı renklerini, özellikle de meyve tonlarını göz kapaklarınıza taşımaya hazır olun. Turuncular, kırmızılar ve mercan rengi, tek başına bile yeterli olacak.

4-KAN DAMLASI DUDAKLAR

Birkaç sezondur ‘nude’, yani çıplak efektinde olan rujlar, bu kış yerini koyu renklere bırakıyor. Kırmızı yine favori ama bir şartla: Ton çok önemli. Kırmızının koyu tonunu kullanmazsanız demode kalırsınız. Cesaretliler bordo ve mürdüm renkleriyle daha da “konuşulan” dudaklara sahip olabilirler.

5-SADELİK SEVENLER

Birkaç sezondur doğal görünüm modaydı, hâlâ da öyle. Teninizin bir ton açığı olan fondöten bu görünümü yakalamanız için yeterli. Yanaklara hafifçe dokunduracağınız şeftali tonu bir allık ve dudak tonunuzda bir ruj sizi “hastaymışsınız” görünümünden kurtaracaktır.

Haberin Devamı

6-SANAT ESERİ TIRNAKLAR

En büyük devrimi tırnaklar yaşıyor bu sezon. Geçtiğimiz yıl sarı, mor, mavi, yeşil gibi alışılmışın dışındaki renk paletine, bu kış desenler eşlik ediyor. Leopar deseninden zebraya, puantiyeden zig zag’lara, tribal desenden panda suratına kadar ne ararsanız var. Siz yapamasanız bile ilginç desenlerle hazırlanmış yapıştırma tırnaklardan edinebilirsiniz. İddiayı sevmiyor ama küçük de olsa bir farklılık arıyorsanız, ters French tırnaklar size göre.

HANGİ YIL HANGİ KAŞ MODAYDI

1930’larda: Yüksek kavisli yay gibi kaşlar, bir kadının olmazsa olmazıydı.

1940’larda: II. Dünya Savaşı ve sonrasında incecik alınmış, yay gibi kaşlar fenomendi.

1950’lerde: Modayla haşır neşir olan kadınlar kaşlarını kalınlaştırdı. Stil ikonu Audrey Hepburn, kalın kaş modasının öncüsüydü.

1960’larda: Swing modası... Dönemin ikonu, model Twiggy. Yay gibi alınmış orta kalınlıktaki kaşları sayesinde tüm kadınlar birer Twiggy oldu. 1970’lerde: Doğallığa dönüş... Sadece serseri kaş tellerini almak yeterli görüldü.

Haberin Devamı

1980’lerde: Doğallığa biraz da kalınlık eşlik etti. Kadınlar, güzel oyuncu Brooke Shields’in kaşlarını referans aldı.

1990’larda: ‘Charlie’nin Melekleri’ adlı dizi, kadınları daha ince kaşlarla tanıştırdı. Özellikle, saçıyla ünlenen Farah Fawcett’ın kaşları “melek” modeli olarak kabul gördü.

2000’lerde: İnce-orta kalınlıktaki kaşlar ‘Pretty Women’ ile kadınların güzellik tanımını değiştirdi. Kaşlar, kalemler ve farlarla gürleştirildi. Birçok kadın ise sert açılarla kavis verilen kaşları benimsedi.

2010’larda: Kalın kaşın ayak sesleri... Özellikle oyuncu Jennifer Connely’nin kaşları pek çok kadın tarafından taklit edildi.

(22.09.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)