Seyahat Antalya haritası: Antalya ilçeleri nelerdir? Antalya hangi bölgede yer alır?

Antalya haritası: Antalya ilçeleri nelerdir? Antalya hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Antalya haritası: Antalya ilçeleri nelerdir? Antalya hangi bölgede yer alır?

Akdeniz Bölgesi denildiği zaman akla mutlaka Antalya gelir. Çünkü Akdeniz'in sembol şehirlerinden birisi Antalya'dır. Temiz havası ve eşsiz denizleri ile burayı ziyaret edenler oldukça memnun kalmaktadırlar. Şehrin sahip olduğu ilçelerin ise her biri ayrı özelliklere sahiptir. Antalya Haritası: Antalya ilçeleri nelerdir? Antalya hangi bölgede yer alır sizler için derledik.

Türkiye'nin illeri için en merak edilen hususlar içerisinde en önde bölge ve aynı zamanda ilçelerin isimleri gelir. Antalya içinde bu meraka rastlama şansımız vardır. Buna göre Antalya ili Akdeniz Bölgesi sınırları bünyesinde yer alır. Adana, Mersin ve birçok şehir Antalya gibi Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Bunun yanında Antalya'nın hem merkezi hem de ilçeleri son derece kalabalık bir nüfusa sahiptirler.

Haberin Devamı

Antalya Haritası: Antalya İlçeleri Nelerdir?

Antalya için haritaya bakıldığı zaman yer aldığı konum hemen göze çarpıyor. Bu konumun içerisinde şehrin çevresinde bulunan her yeri görmek mümkündür. Haritaya göre Antalya'nın doğusunda Karaman ve Mersin yer alır. Şehrin batısında ise Burdur, Konya ve Isparta'ya rastlıyoruz.

Antalya'nın batı kısımlarına bakacak olursak eğer burada Muğla şehrini görmek mümkündür. Şehrin güneyi ise tamamen Akdeniz ile kaplıdır. Zaten Antalya sahip olduğu geniş ve uzun sahil şeritleri ile meşhurdur. Ayrıca Antalya'nın etrafında geniş bir ormanlık alan yer alır. Antalya toplamdan 19 ilçeye sahip olarak bilinir. Bu sayı son derece dikkat çekicidir. Antalya ilçeleri şu şekildedir;

- Alanya.

- Kaş.

- Kemer.

- Kepez.

- Konyaaltı.

Haberin Devamı

- Kumluca.

- Korkuteli.

- Manavgat.

- Muratpaşa.

- Aksu.

- Akseki.

- İbradı.

- Elmalı.

- Gündoğmuş.

- Serik.

- Demre.

- Döşemealtı.

- Gazipaşa.

- Finike.

İlçeler arasında Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Alanya oldukça büyüktür. Şehrin toplam sahip olduğu nüfus ise 2.5 milyonu geçmektedir. Bunun yanında Antalya'nın her ilçesi için turizm potansiyeli vardır demek mümkündür. Çünkü şehrin genel yapısı turizm üzerine kuruludur. Bundan dolayı Türkiye'nin en büyük turizm merkezi denildiğinde Antalya direkt akla gelir.

Antalya Hangi Bölgede Yer Alır?

Antalya sahip olduğu iklimi ve benzersiz doğasıyla farklılığını ortaya koymaktadır. Bu farklılık şehrin son derece ilgi çekici olmasına yol açar. Ayrıca Antalya, Akdeniz Bölgesi'nde bulunmaktadır. Burada yer alan şehrin denize yakınlığı ilgi çeken büyük bir özelliktir.

Antalya ilinin Akdeniz için önemi hem turizm hem de tarım olarak bilinir. Şehirde bu iki unsur son derece gelişmiş bir özelliğe sahip olarak bilinir.