Seyahat Bolu haritası: Bolu ilçeleri nelerdir? Bolu hangi bölgede yer alır?

Bolu haritası: Bolu ilçeleri nelerdir? Bolu hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Bolu haritası: Bolu ilçeleri nelerdir? Bolu hangi bölgede yer alır?

Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz kısmında yer alan şehirlerden biri Bolu ilidir. Aynı zamanda Marmara Bölgesi'ne yakınlığı ile öne çıkar. Bolu Haritası: Bolu ilçeleri nelerdir? Bolu hangi bölgede yer alır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Bir tane Merkez ilçesi olması ile beraber toplamda Bolu şehrinin 9 tane ilçesi yer alır. Aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'nde bulunması ile birlikte, daha çok Karadeniz'in Batı kısmında bulunmaktadır. Bu yönüyle Marmara Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında bir geçiş noktası olarak da ön plana çıkar.

Haberin Devamı

BOLU HARİTASI: BOLU İLÇELERİ NELERDİR?

 Bolu ilçeleri toplamda 9 tane farklı nüfus ve yüz ölçümü üzerinden öne çıkar. Bunlardan bir tanesi merkez olarak ifade edilir ve diğer ilçeleri etrafında toplanmış şekilde yer alır.

  •  Bolu il merkezi
  •  Dörtdivan
  •  Gerede
  •  Göynük
  •  Kıbrıscık
  •  Mengen
  •  Mudurnu
  •  Seben
  •  Yeniçağ

Bu gibi yukarıda verilen farklı isimler doğrultusunda Bolu şehrinin ilçeleri öne çıkmaktadır. Her bir şehir çevresindeki değişik illere komşu olarak bir sınır çizgisi oluşturur. Aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'nin batısında bulunması ile birlikte Marmara Bölgesi'ne yakınlığı üzerinden de önemli bir yere sahiptir. 

BOLU HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Bolu Karadeniz Bölgesi'nin şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'nin tüm iklim şartlarını etkin biçimde hisseden bir şehir olduğunu söylemek mümkündür. Ancak diğer yandan bulunduğu konum itibariyle Marmara Bölgesine de yakındır. Bu da doğal olarak Kocaeli ve İstanbul'a yakınlığı üzerinden ön plana çıkar.

Haberin Devamı

Böylece bir geçiş noktası olarak şehri önemli bir yere getirmektedir. Çevresinde ise Düzce, Sakarya, Zonguldak, Çankırı ve Ankara ile beraber Karabük ve Bilecik şehirleri yer alır. Bu şekilde görüldüğü gibi etrafında oldukça fazla sayıda şehir olması ile önemli bir potansiyel teşkil etmektedir.

BOLU ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Bolu şehrinin ekonomik faaliyetleri daha çok tarım ile beraber ormancılığa dayanır. Ancak son yıllarda özellikle sanayi ile birlikte turizm sektörünün de geliştiğini söylemek gerekir. Bu kapsamda toplamda brüt gelirin %40 kadarı tarım üzerinden ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda faal çalışan kişi sayısı da tarımda daha fazladır.

Bu kapsamda faal nüfusun %80 kadarı tarıma dayalı olarak gelir kazanır. Birçok değişik tarihi ve kültürel dokusu ile birlikte ekonomik açıdan da önemli bir yer taşımaktadır. Aynı zamanda harika doğal alanları nedeniyle her yıl yerli ve yabancı turist çeker. Sanayi ve ticaret alanında sürekli olarak gelişim gösteren şehirlerden biridir.