Seyahat Doğu Ekspresi bilet satışları ne zaman başlıyor? 2022 TCDD Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Doğu Ekspresi bilet satışları ne zaman başlıyor? 2022 TCDD Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Paylaş
Doğu Ekspresi bilet satışları ne zaman başlıyor? 2022 TCDD Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Doğu Ekspresi, her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla bekleniyor. Muhteşem manzaralar eşliğinde yapılan tren yolculuğunda güzergâh Ankara’dan başlıyor ve Kars’ta son buluyor. Doğa severler ve fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi gezisi kış aylarının gelmesiyle yeniden araştırılmaya başlandı. Peki, Doğu Ekspresi bilet satışları ne zaman başlıyor? 2022 TCDD Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

TCDD tarafından satışa çıkarılan Turistik Doğu Ekspresi biletleri her yıl yoğun ilgi görüyor. 4 kişilik kompartımanlarda yapılan yolculuk yaklaşık 26 saat sürerken, kendine hayran bırakan doğa manzaraları ödüllük fotoğraflarda ölümsüzleşiyor. İşte 2022 TCDD Turistik Doğu Ekspresi bilet satışlarına dair ayrıntılar…

Haberin Devamı

DOĞU EKSPRESİ BİLET SATIŞLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Doğu Ekspresi bilet satışları şu an için satışta değil. Ayrıca yetkililer biletlerin en zaman satışa çıkacağına dair de bir açıklama yapmış değil.

Ancak geçtiğimiz yıllar baz alındığında Doğu Ekspresi bilet satışlarının Aralık ayının ortasından itibaren satışa çıkması bekleniyor.

2022 TCDD TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

2022 TCDD Turistik Doğu Ekspresi biletleri henüz satışa çıkmadığı için bilet fiyatlarının da ne kadar olduğu belli değil.

TCDD DOĞU EKSPRESİ ÖZELLİKLERİ

Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün işlemekte, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa ile 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Tren geçtiği doğal güzellikler nedeniyle gezginler ve fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun sezon yaz dönemi olup bu sezonda seyahatler genelde pulman vagonlarla yapılmaktadır. Kış aylarında ise yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, üniversite öğrencileri, öğretmenler gibi farklı meslek gruplarından talepler genelde kuşetli vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir.

Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 26 saat içerisinde tamamlamaktadır.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşmakta ve yemekli vagonun içerisinde atıştırmalık bisküvi, sandviç, çay, meşrubat, su vb yer almaktadır. Restoran 06.00 ile 23.59 saatleri arasında hizmet vermektedir.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGÂH

Dünyanın en güzel demiryolu 10 seyahat rotası içerisinde yer alan Doğu Ekspresi güzergahı, manzarası ile yolcuları adeta büyülemektedir. Ankara’dan hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.