Seyahat Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor? 2022-2023 Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor? 2022-2023 Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Paylaş
Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor? 2022-2023 Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Doğu Ekspresi seferleri 12 Aralık itibariyle başladı. Son dönemlerin en çok tercih edilen kış seyahatlerinden biri olan Turistik Doğu Ekspresi seferleri 20 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek. Peki, Doğu Ekspresi bileti nereden alınıyor? 2022 Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar…

Ankara’dan başlayıp Kars’ta sona eren Turistik Doğu Ekspresi, yaklaşık 26 saat sürüyor. 7 şehirden geçilerek yapılan yolculuk seyahat, doğa ve fotoğraf severlere unutulmaz anlar yaşatıyor. İşte muhteşem manzaraları ve eğlenceli yolculuğuyla her yıl binlerce kişinin tercih ettiği Doğu Ekspresi hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ NEDİR?

Doğu Ekspresi, Ankara’dan başlayarak, Kars’ta sona eren tren yolculuğudur. TCDD’nin Ankara-Kars arasında yıl boyu gerçekleşen tren seferleri ile Aralık-Mart ayları arasında gerçekleşen seferler arasında farklar bulunmaktadır. Bu nedenle Turistik Doğu Ekspresi, bu tarihler arasına yapılan seferlere verilen addır.

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİNİN ÖZELLİKLERİ

Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa ile 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşmakta ve yemekli vagonun içerisinde atıştırmalık bisküvi, sandviç, çay, meşrubat, su vb yer almaktadır. Restoran 06.00 ile 23.59 saatleri arasında hizmet vermektedir.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGÂHI

Doğu Ekspresi güzergahı, Dünyanın en güzel demiryolu 10 seyahat rotası içerisinde yer almaktadır. Ankara’dan hareket eden tren sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars illerinden geçmektedir. Dönüş güzergahı ise aynı şehirlerden oluşmaktadır.

2022-2023 TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

30 gün önce satışa sunulan Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları 2022-23 sezonunda yataklı kompartıman için 3 bin 100 TL olarak belirlenmiş. Bu fiyat iki kişi veya tek kişi için fark etmiyor.

Doğu ekspresinde ise örtülü kuşetli vagon fiyatı kişi başı 339 TL.

Standart pulman fiyatı ise 189 TL.

DOĞU EKSPRESİ BİLETİ NEREDEN ALINIYOR?

Doğu Ekspresi için biletler, TCDD online e-bilet sistemi ya da mobil uygulama üzerinden alınabiliyor.