Seyahat Ege, 2023'te turizmde güçleniyor

Ege, 2023'te turizmde güçleniyor

Paylaş
Ege, 2023'te turizmde güçleniyor

2023’te Türkiye’de turizm sektöründe büyük oranda büyüme öngörülürken, özellikle iç turizmin yoğun olduğu Ege Bölgesi’nde de yabancı turist ziyaretlerinde büyük oranda artış hedefleniyor.

Türkiye, pandeminin etkilerini en hızlı silen ülkelerin başında geliyor. Özellikle iç turizm oranlarının yüksek olduğu Ege Bölgesi’nde, destinasyon ile yabancı turist sayında da büyük artışlar görülüyor. Bu konu bağlamında Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, yaptığı açıklamalarda “Türkiye, artık dünyada rakipsiz bir turizm ülkesi. Önümüzdeki yıllarda deniz, kum ve güneşin dışında kongre, gastronomi, tarih, sağlık, golf ve spor gibi farklı turizm çeşitleri de bize çok büyük avantaj getirecek” ifadelerini kullandı. Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İran, Orta Avrupa ve Polonya’dan oldukça iyi girişlerin olduğunu ve aynı zamanda da Fransa pazarından hareketlilik beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

İZMİR’DEN KRUVAZİYER ATAĞI

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk limanlarının 2023 adına daha iddialı olduğunu dile getirerek Ege Port Kuşadası Limanı’nın 1 milyon yolcu hedeflediğini, İzmir Limanı’nın ise geçen yılın çok üzerinde yolcu sayısına ulaşmasını öngördüklerini söyledi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “2023’te, dış pazara ulaşabilmek için Berlin, Köln ve Almanya’nın diğer şehirlerinde ve diğer Avrupa ülkelerinde Çeşme’yi tanıtmak için yoğun bir çalışma yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Turizm sektörü temsilcilerinin yaptığı açıklamalarda fiyatların iç turizm için oldukça yüksek olduğu belirtiliyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, 2023’te maliyetlerin oda fiyatlarına ister istemez yansıtılacağını söyledi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise sektördeki maliyetlerin Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranından daha fazla arttığına dikkat çekti. Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da sezonda talebin artışıyla birlikte fiyatlarda yükselmeler olacağını dile getirdi. Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği Başkanı (DOKTOB) Yücel Okutur da “Türkiye zihinlerde bir kere gidilecek bir ülke olarak algılanıyor” dedi.

Haberin Devamı