Seyahat Gana nerede, haritası ve komşuları! Gana bayrağı, para birimi... Gana gezilecek yerler!

Gana nerede, haritası ve komşuları! Gana bayrağı, para birimi... Gana gezilecek yerler!

Paylaş
Gana nerede, haritası ve komşuları! Gana bayrağı, para birimi... Gana gezilecek yerler!

Gana Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alan bir ülkedir. Gana'nın başkenti ise Accra şehri olarak bilinmektedir. Dünya'daki tüm ülkeler arasında nüfus sıralaması bakımından incelendiğinde ise Gana, 47. sırada yer almaktadır. Gana Cumhuriyeti'nin güneyinde ise Atlas Okyanusu yer almaktadır. İşte, Gana hakkında merak edilen tüm detaylar.

Gana, resmi ismiyle Gana Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Togo, Fildişi Sahili ve Burkina Faso ile komşu olan Gana, Afrika kıtasının batısında bulunmaktadır. Ülkenin güney bölümünde ise Atlas okyanusunun yer aldığını söylemek mümkündür. Gana ülkesi, toplamda 10 bölgeden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

GANA NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Gana Cumhuriyeti, Afrika kıtasında yer alan bir ülkedir. Bölgenin kuzeyinde yer alan Gana'nın güney kısmında ise Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Ülkenin başkenti olan Akra şehri, ticaret ve kültür bakımından oldukça gelişmiştir. Gana Ülkesi, 10 bölgeden meydana gelmektedir. Her bölgenin yönetiminde ise bir bölge valisi yer almaktadır.

Ülkede çok farklı etnik gruplar bulunması nedeniyle 79 farklı dil kullanıldığını söylemekte mümkündür. Ancak Gana Cumhuriyeti'nin resmi dili İngilizcedir. Resmi dil dışında ülkede en fazla konuşulan yerel dil ise Akan dilidir. Ülkede yaşayan halkın büyük bir çoğunluğu ise Hristiyan inancına sahiptir.

 Gana Cumhuriyeti; Burkino Faso, Togo ve Fildişi Sahili ile komşu olarak bilinmektedir. Ülkede tipik bir tropikal iklim bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Gana Cumhuriyeti, vize isteyen ülkeler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

GANA BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Gana Cumhuriyeti sahip olduğu yer altı kaynaklarından dolayı, Altın Sahili olarak da bilinmektedir. Ülkenin bayrağı ise üç yatay şerit ve ortalarında bulunan siyah yıldızdan oluşmaktadır. Bayrağın en üst kısmında bulunan şerit kırmızı, ortasında yer alan şerit sarı ve en alt kısmında yer alan şerit ise yeşildir.

Bayrakta yer alan kırmızı, bağımsızlıkla mücadeleyi temsil etmektedir. Sarı renk, yer altı kaynaklarını ve güneşi temsil eder. Yeşil renk ise ülkede yer alan yeşil bitki örtüsü anlamına gelmektedir. Bayrakta orta kısımda bulunan yıldızlar ise özgür Afrika'yı ve sömürge karşıtlığını ifade etmektedir.

Gana'da kullanılmakta olan resmi para birimi ise Gana Cedisi olarak ifade edilebilir. Gana Cedisi, 2007 yılında Afrika ülkesi tarafından dağıtılan en değerli para birimi unvanını almıştır. 1 Gana Cedisi ise 1.21 Türk Lirasına denk gelmektedir.

GANA GEZİLECEK YERLER

  • Bağımsızlık Meydanı / Black Star Meydanı,
  • Osu Kalesi,
  • Gana Ulusal Müzesi / National Museum of Ghana,
  •  Kwame Nkrumah Anıt Parkı / Kwame Nkrumah Memorial Park,
  • Boti Falls / Boti Şelaleleri şehirde görülmesi gereken yerlerdir.