Seyahat Kanada nerede, haritası ve komşuları! Kanada bayrağı, para birimi... Kanada gezilecek yerler!

Kanada nerede, haritası ve komşuları! Kanada bayrağı, para birimi... Kanada gezilecek yerler!

Paylaş
Kanada nerede, haritası ve komşuları! Kanada bayrağı, para birimi... Kanada gezilecek yerler!

Dünyanın her açıdan en büyük ve güçlü ülkelerinden biri olarak kanada öne çıkar. Aynı zamanda yüksek yaşam standartları ile birlikte önemli yere sahiptir. Bu sebepten dolayı her sene önemli oranda göç aldığını söylemek mümkün. Kanada nerede, haritası ve komşuları! Kanada bayrağı, para birimi... Kanada gezilecek yerler! İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Kuzey Amerika'nın Kuzey bölümünde yer alan Kanada, aynı zamanda en büyük yüz ölçüme sahip ülkelerden biridir. Diğer yandan hem ekonomik hem de askeri ve kaliteli yaşam standartları ile beraber önemli yere sahiptir.

Haberin Devamı

Kanada Nerede?

Kanada Ülkesi Kuzey Amerika'nın Kuzey kısmında bulunmaktadır. Aynı zamanda kuzeyi Atlas Okyanusu ile Kuzey Büyük Atlas Okyanusu'nun arasında bulunur. Amerika Birleşik Devletleri'nin ise Kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Diğer yandan Rusya'dan sonra en büyük topraklara sahip olan ülkedir. Ancak topraklarını büyük bir çoğunluğu kullanılmıyor.

Kanada Haritası ve Komşuları!

İngiliz Milletler toplumuna bağlı federal bir ülke olarak öne çıkan Kanada, Amerika Birleşik Devletleri'ne komşu bir ülkedir. Bu durum hem Kuzey bölgesinden hem de Güney kısmından ABD'ye komşu olarak öne çıkar. Çok geniş topraklara sahip olması yanı sıra aynı zamanda kaliteli bir yaşam standardına sahip ülkeler içerisinde gelir.

Kanada Bayrağı

Kanadı kırmızı ve beyaz renkten oluşan bir şekilli bayrağa sahiptir. Bu resmi bayrak kırmızı ve beyaz ile beraber yeniden kırmızı üzerinden 3 renge ayrılmıştır. Orta kısımda beyaz olması ile beraber beyazın önünde ise bir Akçaağaç yaprağı bulunur. 11 uçlu şekilde stilize edilmiş olan yaprak, bayrağın tam orta noktasında yer alır. Aynı zamanda bayrak da kırmızı renklidir.

Haberin Devamı

Kanada Para Birimi

Kanada ülkesinin para birimi aynı zamanda Kanada para birimi olarak bilinir. Daha doğrusu Kanada doları şeklinde resmi olarak kullanılır. Aynı zamanda oldukça değerli ve önemli bir para birimi olduğunu söylemek mümkündür. Genelde dolar para birimi üzerinden ayrım gösterebilmek için, ‘’CA$’’ şeklinde ifade edilmektedir.

Kanada Gezilecek Yerler

Kanada harika doğal alanları ve aynı zamanda görkemli şehirleriyle beraber yapıları üzerinden öne çıkmaktadır.

  • - Niagara Şelalesi
  • - CN Kulesi
  • - Royal Ontario Müzesi
  • - Casa loma
  • - Ontario Sanat Galerisi
  • - Stanley Park
  • - Capilano asma köprüsü
  • - Toronto

Bu şekilde daha birçok önemli doğal ve mimari açıdan gezilecek yerleri olduğunu söylemek mümkün. Hem turistik açıdan hem de göç konusunda yoğun olan ülkeler içerisinde bulunmaktadır. Dünya çapında her açıdan en önemli ülkelerden biridir.