Seyahat Malezya nerede, haritası ve komşuları! Malezya bayrağı, para birimi... Malezya gezilecek yerler!

Malezya nerede, haritası ve komşuları! Malezya bayrağı, para birimi... Malezya gezilecek yerler!

Paylaş
Malezya nerede, haritası ve komşuları! Malezya bayrağı, para birimi... Malezya gezilecek yerler!

Asya'nın güneydoğusunda bulunan Malezya birçok etnik grubu bünyesinde barındırmaktadır. Kuzeyinde Tayland, Vietnam ve Kamboçya bulunan ülkenin güneyinde de Endonezya bulunmaktadır. Ülkenin kuzeybatısında da Filipinler bulunur. Malezya bayrağı nasıldır, para birimi nedir ve gezilecek yerleri nerelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Malezya Asya'nın güneydoğusunda yer alan bir ülkedir. Çeşitli etnik grupların yaşadığı Malezya'da en çok Malay, Çinli ve Hintliler yaşamaktadır.

Haberin Devamı

 MALEZYA NEREDE, HARİTASI BE KOMŞULARI!

Malezya Asya'nın güneydoğusunda konumlanmış bir ülkedir. Ülkede Malay, Çinli ve Hintliler yaşamaktadır. Malezya'nın kuzeyinde Tayland, Kamboçya ile Vietnam yer alırken güney kısmında ise Endonezya bulunmaktadır. Malezya 3 federal toprak ile 13 eyaletten oluşan bir ülkedir.

Malezya'nın başkenti ülkenin en kalabalık şehri olan Kuala Lumpur olarak tespit edilmiştir. Malezya doğu ve batı Malezya olmak üzere iki kısma ayrılmaktadır. Toplam 133 ilin olduğu Malezya'da en gelişmiş şehirler Kota Kinabalu, Sibu, George Town ve Kuehing şehirleridir.

 MALEZYA BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

ABD bayrağından esinlenerek tasarlanmış olan Malezya bayrağında 14 eşit beyaz ve kırmızı şerit vardır. Sol tarafta mavi bir kare içinde sarı hilal ile 14 köşeli yıldız vardır. Bayraktaki yıldız ile İslam temsil edilirken beyaz ile barış, kırmızı ile de zaferler anlatılmıştır. Sol karedeki mavi renk de halkların birlik ve beraberliğini sembolize etmektedir. Malezya'da para birimi olan Ringgit kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

MALEZYA GEZİLECEK YERLER!

Petronas İkiz kuleleri: Malezya'nın başkenti olan Kuala lumpur'da yer alan Petronas kuleleri 1998 ile 2004 arasında dünyanın en yüksek ikiz gökdelenleri olmuştur. Petronas holdingin yönetim binası olan, çelik ve cam kuleler 88 katı ile 452 metre yüksekliğindedir. Kentin sembollerinden biri olan Petronas ikiz kuleleri ünlü mimar Cesar Pelli tarafından tasarlanmıştır.

Langkawi kumsalları: Malezya'nın kuzeydoğusunda bulunan Langkawi, anakaranın 30 km batısında ve Andaman denizinin güneyinde bulunmaktadır. Takım adalardan meydana gelen Langkawi'de toplam 104 ada vardır. Takım adalardan sadece Tuba ve Langkawi adalarında yerleşim vardır. Adanın altın sarısı kumsallarına sahip olan Langkawi kumsalları Malezya'daki en popüler yerler arasındadır.

Cameron highlands: Yüksek dağlar, çay bahçeleri ve yağmur oranları ile bilinen Cameron highlands Malezya'daki tatil merkezlerinden biridir. Ülkenin merkezinde bulunan bu yer başkent Kuala Lumpur'un 200 kilometre kuzeyindedir. Özellikle doğa severler tarafından ziyaret edilen Cameron highlands ülkenin geneline göre daha serin bir yerleşim yeridir.

Haberin Devamı

Batı mağaraları: Kuala lumpur'un 15 kilometre kuzeyinde bulunan Batu mağaraları dünyadaki en büyük Hindu mağara tapınağı olarak bilinir. Yer seviyesinden 100 m yüksekte olan mağaralar üç bölümden oluşmaktadır.