Seyahat Söğüt nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Söğüt hangi şehirde, nereye bağlı?

Söğüt nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Söğüt hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Söğüt nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Söğüt hangi şehirde, nereye bağlı?

Söğüt, Türkiye'de Bilecik'e bağlı bir ilçe olarak karşımıza çıkar. Harita üzerinde önemli bir konumda olan ilçenin Türk tarihinde de önemli büyüktür. Söğüt, Türkiye'nin kuzeybatısında yer alır. Söğüt nerededir, hangi şehre bağlıdır ve gezilecek yerleri nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Söğüt, Bilecik'in bir ilçesidir. 1231 senesinde Ertuğrul Gazi tarafından İznik İmparatorluğundan alınmıştır.

Haberin Devamı

Söğüt Nerede, Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Bilecik ilçelerinden biri olan Söğüt harita konumu ve Türkiye tarihi için önemli bir ilçe olarak karşımıza çıkar. Osmanlı devletinin yükselme devrinde topraklara dahil edilmiş olan Söğüt 1231 senesinde alınmıştır. İlçenin kuzeyinde Gölpazarı, kuzeydoğusunda İnhisar, güneyinde ise Eskişehir merkez ilçesi bulunur. Söğüt gezilecek yerleri de şu şekilde sıralayabiliriz:

Borçak Göleti: Borçak köyünde bulunan bu gölet 1993 senesinde yapılmaya başlanmış ve 1998 senesinde de yapımı tamamlanmıştır. Özellikle de amatör balıkçıların uğrak yeri olan bu gölette kamburadan sazana birçok balık türü bulunur. Burada piknik yapabilir, balık tutabilir ya da manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Rıza Paşa Göleti: Bilecik'teki tek doğal oluşumlu gölet olma özelliğindeki Rıza Paşa göleti Söğüt ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Özellikle ilkbahar aylarının gelmesi ile göletin çevresindeki meşelikler ve ağaçlıklar çevreyi daha da güzelleştirmektedir. Angut kuşuna ve binlerce kurbağaya ev sahipliği yapan Rıza Paşa Göleti el değmemiş doğası ile ziyaretçileri beklemektedir.

Haberin Devamı

Kızıldamlar Baraj Göleti: 1994 ile 2000 seneleri arasında sulama ihtiyacının karşılanması için inşa edilmiş olan baraj Söğüt çayının üzerindedir. Karabatak, angut ve leylek gibi birçok kuş türüne ev sahipliği yapan bu göleti ziyaret edebilirsiniz.

Yukarıdere Kanyonu: Söğüt ilçesinde bulunan kanyon özellikle de günübirlik ziyaretçiler tarafından tercih edilir. Yaklaşık uzunluğu 600 metre olan kanyonun içinde mağara, şelale ve piknik alanı bulunmaktadır. Hem doğa içinde ailenizle vakit geçirebilir hem de mangal ya da piknik yapabilirsiniz.

Söğüt Hangi Şehirde, Nereye Bağlı?

Söğüt, ülkemizde merak edilen ve araştırılan ilçelerden biridir. Bilecik ili sınırları içinde bulunan Söğüt 1231 senesinde İznik imparatorluğunun elinden alınarak topraklarımıza girmiştir.

Osmanlı devletinin yükselme devrinde topraklarına kattığı yerlerden biri olan Söğüt Ertuğrul Gazi tarafından alınmıştır. Türkiye'nin kuzeybatısında yer alan Söğüt ilçesinin kuzeydoğusunda İnhisar, kuzey bölümünde ise Gölpazarı bulunur.

Haberin Devamı

Güneybatısında Bozüyük, batısında Merkez ilçe ve güneyinde de Eskişehir'in merkezi yer alır. Söğüt ilçesinin yüz ölçümü 484 kilometrekaredir. İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 665 metre olurken ekonomik açıdan bağlı olduğu Eskişehir'e uzaklığı da 52 kilometrekaredir.