Seyahat Uludağ'da kar var mı? Uludağ Kayak Merkezi açık mı?

Uludağ'da kar var mı? Uludağ Kayak Merkezi açık mı?

Paylaş
Uludağ'da kar var mı? Uludağ Kayak Merkezi açık mı?

Kış ayının gelmesiyle birlikte birçok kişi kış tatili için Uludağ'ı tercih ediyor. Fakat ülkede beklenen kar yağışının gecikmesi, Uludağ'daki kar pistinin açık olup, olmadığı sorusunu akıllara getiriyor. Uludağ Kayak Merkezi'nde kayak yapıp, eğlenceli vakit geçirmek isteyenler pistin durumunu ve kar yüksekliğini araştırıyor. Peki, Uludağ'da kar var mı? Uludağ Kayak Merkezi açık mı?

Kış sezonunda tatil yapmayı sevenler genellikle Uludağ Kayak Merkezi'ni tercih ediyor. Uludağ'da kayak yapmak isteyenler ise pistin açık olup, olmadığını merak ediyor. Peki, Uludağ'da kar var mı? Uludağ Kayak Merkezi açık mı?

Haberin Devamı

ULUDAĞ'DA KAR BAŞLADI

Kayakseverlerin 'beyaz cennet' olarak tanımladığı Uludağ’da, kar yağışı dün gece başladı.

Hava sıcaklığının en yüksek sıfırın altında 3, en düşük ise sıfırın altında 9 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.

Gece, aralıklarla devam eden kar yağışı, gün boyunca da sürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Uludağ, 16 Ocak’a kadar kar yağışının etkisi altında olacak.

KAYAK HOCASINDAN PİST YORUMU

Kayak hocası Tekin Kardeş (40) ise kayak yapılması için henüz yeterli kar yağışı olmadığını söyleyerek, “19 yıldır burada turizm işiyle uğraşıyoruz. Bu sene kar maalesef bir ay geç geldi. İnşallah bundan sonra yağar. Kayak sezonunun açılması için bu kar yetersiz, en az 40-50 santimetre daha yağması lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı