Yaşam Sırbistan'da ilginç yarışma

Sırbistan'da ilginç yarışma

Paylaş
Sırbistan'da ilginç yarışma

Sırbistan'ın batısında yer alan Lyuboviya kentinde, bu yıl 10. kez düzenlecek olan "yalan söyleme" yarışması 9 Ağustos'ta yapılacak

Drlaça Yalancılar Derneği Başkanı İvan Radoyiçiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bosna-Hersek sınırındaki Drina Nehri kenarında bulunan Drlaça köyünün eğlence, mizah ve şakalarıyla ünlü olduğunu söyledi.

Köylerinin bu özelliğini dünyaya duyurmak için 9 yıldır "yalancılar" yarışması düzenlediklerini ifade eden Radoyiçiç, söylenen yalanları kimseye zarar vermek için değil eğlence amaçlı söylenmesine dikkat ettiklerini belirtti.

Radoyiçiç, yarışmada en kısa sürede en çok yalan söyleyerek, halkı en çok eğlendiren kişiyi birinci seçerek ödüllendireceklerini ifade ederek, "Yarışmamızda, Drina halkının eğlence ve mizah anlayışını göstermek istiyoruz" dedi.

Bu yıl 9 Ağustos’ta yapılacak yarışmanın hazırlıklarına başladıklarını anlatan Radoyiçiç, yarışmaya katılmak isteyenlerin başvurularını şimdiden aldıklarını dile getirdi.

Radoyiçiç, etkinlikler kapsamında ayrıca ip çekme, çuvalda koşu ve sırtında eşini taşıma gibi yarışmaların da yapılacağını kaydetti. Sırbistan’da resmi dernek statüsü taşıyan ve yaklaşık 20 yıl önce kurulan Drlaça Yalancılar Derneği’nin 2 bin üyesi bulunuyor.

Sırbistan’da özellikle yaz aylarında her bölgede birbirinden ilginç şenlikler düzenleniyor. Bunlar arasında rakı içme, haydut, eşek koşusu, domuz defilesi, enişte günü, börek, sucuk, kuru fasulye gibi şenlikler dikkati çekiyor.

Haberin Devamı