Yaşam Starların yeni formülü BİKRAM YOGA

Starların yeni formülü BİKRAM YOGA

Paylaş
Starların yeni formülü BİKRAM YOGA

Yoga yapmayı biliyor musunuz? Hayır mı? Peki 40 derecede yoga yapma fikrine sıcak bakar mıydınız? Aynen öyle. Yoga yararlı, bu kadar sıcakta yapıldığında daha da yararlı... Amerika'da popüler olan yoganın bu türü, mucidinin adıyla anılıyor: Bikram. Sonunda Türkiye de bu yeni sistemle tanıştı. İlk Bikram Yoga Stüdyosu, İstanbul-Etiler'de açıldı. Terlemeye hazır olun...

Yoga, binlerce yıl önce Hindistan’da ortaya çıkmış bir yaşam felsefesi. Pek çok hareketin arka arkaya yapılmasından oluşan, zihinsel, bedensel ve ruhsal arınma sağlayan bir teknik. Amaç, vücudun enerji akışını güçlendirmek, huzurlu olmasına imkan tanımak. Yoganın birçok farklı türü var. Bunlardan biri de Bikram yoga.

Yoganın bu çeşidini benzerlerinden ayıran en önemli özellik, 40 derece sıcaklıkta yapılması. Isı sayesinde vücudun toksinlerden arınması amaçlanıyor. Bikram yoga art arda yapılan 26 poz ve iki nefes egzersizinden oluşuyor. Serinin tamamı kasları, bağları, tendonları ve eklemleri çalıştırıyor. Organları, salgı bezlerini ve sinirleri harekete geçiriyor.

Ayrıca taze oksijen dolu kanın vücutta dolaşmasını sağlayarak tüm organları ve dokuları yeniliyor. Duruşu düzeltiyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, akciğer kapasitesini ve kemik yoğunluğunu arttırıyor. Konsantrasyonu ve enerjiyi yükseltmesi, stresi azaltması, sindirim ve dolaşım sistemine yardım etmesi de cabası.

40 derece sıcaklık kişiyi terletip cildindeki gözenekleri açıyor, vücuttaki toksinler bu şekilde atılıyor. Yüksek sıcaklık, kasları derin esnemelere karşı koruyor. Üstelik Bikram yoga zayıflatıyor da. Bir ders, 90 dakika sürüyor. Tek seansta 800-1000 kalori verdiğinizi düşünürseniz zayıflamanın nasıl gerçekleştiğini anlarsınız.

Şöhretli isimlerin gençlik sırrı

Ünlü şarkıcı Madonna’dan futbol yıldızı David Beckham’a, efsanevi basketbolcu Kerim Abdül Cabbar’dan oyuncu Jennifer Aniston’a, Prens Harry’den şarkıcı Lady Gaga’ya kadar pek çok ünlü ismin gençlik ve güzellik sırrı olan Bikram yoga, şimdi Türkiye’de. İstanbul-Etiler’de açılan Türkiye’nin ilk Bikram Yoga Stüdyosu’nda haftanın her günü farklı saatlerde en az iki ders yapılıyor.

7’den itibaren her yaşa uygun olan yoga derslerini eğitmenler veriyor. Dünyadaki Bikram yoga eğitmenleri de diğer ülkelerle dönüşümlü çalışıyor. Fiyatlar mı? Seçiminize kalmış. İlk kez gelenler için iki hafta sınırsız katılım paketi 50 TL. Tek ders almak isterseniz 30 TL. 10 derslik kart 270 TL (3 ay geçerli), 20 derslik kart 480 TL (6 ay geçerli), 1 ay sınırsız katılım 295 TL, 3 ay sınırsız katılım ise 780 TL.

Bikram Choudhury kimdir?


Bikram Yoga’nın kurucusu, dünya çapında şöhret olan Yoga College of India’yı da kuran Bikram Choudhury. 4 yaşındayken ülkesi Hindistan’da yogaya başlayan Bikram Choudhury, 13 yaşında Ulusal Hint Yoga Şampiyonası’nı kazandı. 17 yaşında halter kaldırırken dizinden sakatlandı. Avrupalı doktorların “Bir daha yürüyemezsin” cümlesini kabul etmedi, okula döndü. 6 ay sonra dizi iyileşmişti. Hindistan’da yoga okulları açan Bikram, Japonya’da da iki şubeyi hizmete soktu. Zaman içinde de bütün yaş gruplarına uygun olan, vücut ve zihin iyileşme gücünün temelini oluşturan Bikram Yoga serisini geliştirdi. Bikram Yoga’nın Avustralya’dan Rusya’ya, Tayland’dan Brezilya’ya, Norveç’ten İspanya’ya, Amerika’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kada yüzlerce şubesi var.

( 21.04.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı