Yaşam Tatili kâbusa çeviren otelden tazminat alınabilir

Tatili kâbusa çeviren otelden tazminat alınabilir

Paylaş
Tatili kâbusa çeviren otelden tazminat alınabilir

Büyül bir hayalle gittiğiniz tatilden, büyük bir hayal kırıklığı ile ayrıldıysanız bu habere dikkat!..

Avukat Oğuz Sarıkaya, sonbaharda tatilcilerin geri dönmeye başlaması ile tatilde kaldığı otelden şikayetçi olan tatilcilerin sayısında büyük bir artış olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sarıkaya, tatilde kaldıkları otelde hayal kırıklığına uğrayan tatilcilerin seyahat acentesinden paralarını kısmen ya da tamamen geri alabileceklerini belirtti.

Özellikle sonbaharda tatilcilerin geri dönmeye başlaması ile bu tür vakaların arttığına dikkat çeken avukat Sarıkaya, otelin önceden belirtildiği özelliklerde olmaması durumunda oteldeki eksiklerin mutlaka kamera ile tespit edilmesi ve otelde bulunan birkaç kişinin şahit yazılması gerektiğini söyledi.

EKSİKLERİ TESPİT EDİN

DHA'nın haberine göre; Sarıkaya, otel yüzünden tatilleri mahvolan kişilere şu tavsiyelerde bulundu:

Gittiğiniz otel normal standardına sahip değilse, otel katalog veya internette gördüğünüzden farklıysa ilk yapacağınız şey, tatilinizi aldığınız seyahat acentesine başvurmak ve mevcut olan eksiklerin giderilmesini istemek. Otelde bulunduğunuz sürede de; otelin olumsuzluklarınızı kamera veya fotoğraf makinesi ile kaydetmek. Ayrıca otelde bulunan bir kaç kişinin de şahit olarak isminin yazılması gerek. Böyle durumda oradaki eksikliklere göre de yüzde 10 ile yüzde 100'e kadar indirim hakkı kazanabilirsiniz. Vermiş olduğunuz paranın yanı sıra özel duruma göre manevi tazminat hakkı da kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çünkü kişi tatile dinlenmek ve bir yılın yorgunluğunu gidermek için gidiyor. Gitmiş olduğu tatilde de bu otelde bunları yapamadığı için manevi tazminat hakkı kazanabiliyor. Önemli olan eksikleri tespit edip seyahat acentesi ve otel müdürüne bildirmeli. Bu eksikler acilen giderilemiyorsa başka otele de geçebilir ve aradaki farkı seyahat acentesinden geri talep edebilir.”