Yaşam Telefon yemekten önemli hale geldi

Telefon yemekten önemli hale geldi

Paylaş
Telefon yemekten önemli hale geldi

Yeni bir rapora göre Z ve Y kuşağı, telefonları olmadan mutfağa da girmiyor masaya da oturmuyor. Telefonu yemekten daha önemli buluyorlar.

SAKATLIK ÇIKARIYOR

Haberin Devamı

ABD merkezli yemek zinciri Home Run Inn Pizza Z kuşağı (1997-2012 doğumlular) ve Y kuşağı (1981-1996 doğumlular) üzerinde bir araştırma yaptı. Yemek pişirirken ve yerken cep telefonu kullanımları soruldu. Araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Z ve Y kuşağı için cep telefonunun yemekten daha önemli hale geldiğini gösteren veriler endişe uyandırdı. Telefonun rol oynadığı mutfak kazalarında da artış var. İşte o araştırmadan istatistikler:

YEMEKLER YANIYOR

* Z kuşağının yüzde 66’sı ve Y kuşağının yüzde 58’i, yemek pişirirken telefonlarına bakıyor.
* Cep telefonunun dikkat dağıtması sonucu Z kuşağının yüzde 77’sinin ve Y kuşağının yüzde 83’ü en az bir kez yemekleri yaktı.
* Gözlerini telefonlarından ayırmayan Z kuşağının yüzde 55’i ve Y kuşağının yüzde 62’si yemeklerine yanlış malzemeler ekliyor.
* Her iki kuşağın da yüzde 75’inde dikkat dağınıklığına bağlı olarak mutfakta kesikli, yanıklı yaralanmalar oldu.
* Z kuşağının yüzde 42’si ve Y kuşağının yüzde 51’i yemek pişirirken cihazlarına malzeme döktü.
* Z kuşağının yüzde 71’i ve Y kuşağının yüzde 67’si yemek videoları izlemek için telefonlarını kullanıyor.

Haberin Devamı

TİKTOK VE YOUTUBE TARİFLERİ

* Z kuşağının yüzde 56’sı tarif videoları için TikTok kullanırken, Y kuşağının yüzde 29’u YouTube’u tercih ediyor.
* Z kuşağının yüzde 70’i ve Y kuşağının yüzde 65’i mutfağın dağılmaması ve yemeklerin fotoğrafta güzel çıkmasını istedikleri için restorandan yemek sipariş ettiğini itiraf ediyor.
* Z kuşağının yüzde 23’ü ve Y kuşağının yüzde 20’si sosyal medya için fotoğraf çekimleri yüzünden hep soğuyan yemek yemek zorunda kalıyor.
* Z kuşağının yüzde 81’i ve Y kuşağının yüzde 60’ı yemek yerken telefonlarına bakmadan edemiyor.
* Z kuşağının yüzde 25’i ve Y kuşağının yüzde 23’ü yemek yerken telefonlarını kontrol etmek için arkadaşlarını görmezden geldiklerini itiraf ediyor.