Yaşam Terapötik nedir? Tıpta terapötik hangi anlama gelir?

Terapötik nedir? Tıpta terapötik hangi anlama gelir?

Paylaş
Terapötik nedir? Tıpta terapötik hangi anlama gelir?

Dünya genelinde en fazla önem verilen ve üzerinde çalışılan durumlardan bir tanesi insan sağlığı ve sağlığın devamlılığıdır. Gün geçtikçe her gün yeni bir gelişme meydana getiren tıp dünyasına baktığımızda pek çok farklı terimle karşılayabiliriz. Bu terimlerin çoğu kulağa yabancı gelse de aslında pek çok kişinin hayatının önemli bir döneminde her zaman iç içe olduğu da aşikardır. Terapötik nedir sizler için derledik.

Terapötik terimi de duyulduğunda sıkça araştırılan ve merak edilen tıp terimleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

TERAPÖTİK NEDİR?

Terapötik kelimesi, günlük hayatımızda nadir duyduğumuz bir kelimedir. Genellikle de tıp ve psikolojisi alanlarında sıkça rastlanılan bu terim, bahsi geçen alanlarla görev yapan ve bu alanlara ilgi duyan kişiler tarafından kesinlikle öğrenilmesi gerekir.

Terapötik kelimesi, terapi amaçlı, terapide sıkça kullanılan Terapotik ortam kişinin kendini herhangi bir tehdit altında hissetmediği, destekleyici, geliştirici, kendini içtenlikle ifade edebildiği ve rahatlatıcı ortam anlamına gelir.

Terapötik kelimesinin anlamı, tedavi edici ya da tedavi eden olarak bilinir. Bir hastalık evresinde sıkça kullanılan tedavi yöntemi olarak da bilinir. Bunlara ek ise, terapötik, kişinin kendini çok rahat hissettiği bir ortam olarak da bilinir. Tıp alanında en fazla psikoloji ve rehabilitasyon bölümlerinde terapötik terimi de sıkça kullanılır. Bu terim, aynı zamanda tıp alanında karşımıza en fazla terapötik ilişki, terapötik görüşme, terapötik doz olarak çıkıyor.

Haberin Devamı

TIPTA TERAPÖTİK HANGİ ANLAMA GELİR?

Tıpta, terapötik kelimesi genellikle rehabilitasyon merkezleri ve terapistler tarafından sıkça kullanılır. Kelime anlamı olan rahat ortam ve tedavi edici şeyler bu iki alanda da çok önemlidir. Bu nedenle de tıpta ki anlamı da hastanın kendini herhangi bir baskı altında hissetmeyeceği tedaviye uygun bir ortam hazırlanması anlamına gelir.

TERAPÖTİK YAKLAŞIM NE DEMEK?

Terapötik kelimesi, kelime anlamı bakımından tedavi edici ve iyileştirici anlamına gelir. Terapötik ilişki ise, özellikle de psikolojik olarak danışmanlık hizmeti veren psikolog, psikiyatrist, terapist ile psikolojik danışmanlık almaya gelen kişiler arasında da kurulmaya çalışılır.

Uyum ve güvenin göz önünde olduğu bu ilişkide danışanın kendisini çok rahat hissetmesi, konuşmalar sırasında terapistine güvenmesi, özel konuları rahat bir şekilde ifade edebilmesi gibi temeller üzerine kurulur.

Danışman ve terapist arasında bulunan ilişkinin sürdürülebilir ve iş birliği içinde olmasını da sağlar. Bu ilişkinin kurulmasında ise terapist, psikolojik danışmada terapötik koşullardan ve beceriler sıkça yararlanır. Bu sayede çok daha kolay bir şekilde sonuca ulaşılabilir.

Haberin Devamı